Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes un sociālo tīklu spraudņi, lai nodrošinātu netraucētu vietnes darbību, analizētu apmeklētāju aktivitātes un nodrošinātu personalizētas reklāmas. Jūs varat pārvaldīt sīkdatnes savos uzstādījumos. Plašāka informācija Privātuma politika.
4.7 vērtējums (vairāk nekā 4000 atsauksmes) Bezmaksas maiņa un piegāde Derīgs 12 mēnešus. Uzņēmumiem B.U.J. Tirdzniecības vietas Palīdzība
Pašapkalpošanās
Izlase

Kā Izvēlēties Ideālu Ziemassvētku Dāvanu

2023-09-19

Ziemassvētku dāvanu idejas taviem mīļajiem

Ziemassvētku laiks ir pilns ar burvību, bet arī ar izaicinājumu – kādu dāvanu izvēlēties saviem mīļajiem? Šis blogs piedāvā padomus un idejas, kā izvēlēties piemērotāko Ziemassvētku dāvanu jūsu tuvajiem. No sociālās psiholoģijas pētījumiem līdz praktiskiem padomiem un dāvanu idejām sievietēm, vīriešiem un bērniem – šeit atradīsiet visu, kas nepieciešams, lai padarītu svētkus neaizmirstamus. Ziemassvētku dāvanas.

Lai gan saņēmēji vairākumā gadījumu ir mūsu radi un tuvākie draugi, nereti dāvanas jāsarūpē arī otrās pusītes ģimenei, kas nesen iepazīta, vai jaunajiem darba kolēģiem. Tas nozīmē, ka bieži vien nākas kārtīgi padomāt, līdz nonākam pie īstās un vienīgās dāvanas, kas saņēmēju iepriecinās un būs viņam noderīga. Dažādos pētījumos par Ziemassvētku dāvanu lietderību visā pasaulē ir secināts, ka teju 52% cilvēku saņemtās dāvanas ir saglabājuši, taču tā arī nekad nav izmantojuši. Ir arī cilvēki, kuri saņemtās dāvanas vienkārši pārdod kādam citam.

Šāda tendence norāda uz to, ka dāvanas ir jāizvēlas rūpīgi un tās jāpiemeklē atbilstoši saņēmēja gaumei, interesēm un vēlmēm. Jāizvēlas oriģinālu pieeju savai ģimenei, bērniem, otrajai pusītei vai kolēģiem, lai uzdāvinātu aizraujošu piedzīvojumu un iespēju apgūt kādu jaunu nodarbi. Iespēju ir neizmērojami daudz, tāpēc mūsu dāvanu eksperti ir apkopojuši idejas, kas Ziemassvētkos palīdzēs tev ar oriģinālu dāvanu pārsteigt ikvienu - kā sievietes un vīriešus, tā draugus un pat mazākos ģimenes locekļus - bērnus.

Vienkāršākais risinājums - uzdāvināt saņēmējam to, ko viņš patiešām vēlas

Eksperimentālās sociālās psiholoģijas žurnālā publicētā pētījumā atklāts, ka, centieni uzminēt, ko Ziemassvētku dāvanas saņēmējs patiešām vēlas, nav labākā pieeja dāvanu izvēlē. Apgalvojums tiek pamatots ar to, ka šādā veidā visbiežāk tiek zaudēta izpratne par to, ko mūsu mīļie patiešām vēlas un kādas dāvanas viņi novērtētu visvairāk.

Šis pētījums tikai papildina iepriekš minēto - centieni lielākoties rezultējas neveiksmīgas dāvanas atrašanā, ko saņēmējs, iespējams, tā arī neizmantos. Tieši tāpēc pirmais un, iespējams, svarīgākais padoms, ko vērts ņemt vērā, izvēloties dāvanas Ziemassvētkos, ir pavisam vienkāršs - noskaidro, kādu pārsteigumu saņēmējs novērtēs visvairāk. Kad tas izdarīts, atliks vien piemeklēt dāvanu, to glīti iesaiņot un pasniegt ar sirsnību.

Veido Ziemassvētku dāvanu ideju sarakstu

Sākotnēji, kamēr centies piemeklēt saņēmēja vēlmēm atbilstošāko dāvanas veidu, vari izveidot sarakstu ar idejām, kas tev ienākušas prātā, domājot par dāvanas saņēmēju. Lielbritānijā un ASV veiktās iedzīvotāju aptaujas liecina, ka cilvēki visbiežāk priecājas saņemt tādas dāvanas kā apģērbu, brīvdienu atpūtu ārpus mājas, rotaslietas, dāvanu kartes, apavus, šokolādi, skaidru naudu, paštaisītas dāvanas, kā arī grāmatas, dažādas apmācības un iespēju izbaudīt jaunu pieredzi.

Ja idejas Ziemassvētku dāvanām atradīsi jau laikus, svētku gaidīšana būs daudz patīkamāka un mierpilnāka. Ja dāvanas saņēmējs dos mājienus, ka vēlas saņemt tieši kaut ko no tevis jau sagatavotā saraksta, atliks vien izvēlēties maciņam draudzīgāko un dāvanas saņēmēja gaumei un vēlmēm piemērotāko variantu. Lūk, pāris veidi, kā savlaicīgi apkopot idejas Ziemassvētku dāvanām tavai ģimenei un draugiem:

  • Ja plāno izvēlēties kādu produktu vai pakalpojumu no konkrēta uzņēmuma, izmanto iespēju sev interesējošos variantus pievienot vēlmju sarakstam uzņēmuma mājaslapā. Tie tur tiks saglabāti un pēc tam izvēlētās preces varēsi ātri un vienkārši pārvietot uz pirkuma grozu un noformēt pasūtījumu.

  • Ja dāvanas meklē dažādās vietās - gan internetā, gan dodoties uz veikaliem, pieraksti labākās idejas blociņā vai apkopo elektroniskā dokumentā, ko vari papildināt gan ar attēliem, gan saitēm un produktu atrašanās vietu interneta veikalā. Tādā veidā tu izveidosi pārskatāmu sarakstu ar visiem, ko vēlies apsveikt šajos Ziemassvētkos, un pēc izslēgšanas metodes izvēlēties piemērotākās dāvanas. Papildus, šāds risinājums ir noderīgs, lai plānotu un sekotu līdzi Ziemassvētku dāvanu iegādei atvēlētajam budžetam.

Kā Ziemassvētkos pārsteigt sievieti?

Dāmas ir maigas un emocionālas būtnes, kas augstu novērtē to, ka viņām pasniegtajās dāvanās tiek ieguldīta izdoma, laiks un mīlestība. Tāpat viņas ir arī lielākās dāvinātājas, Ziemassvētkos saviem mīļajiem sarūpējot ap 10 dāvanām, kamēr vīrieši vidēji iegādājas 8 dāvanas. Tiesa, vīrieši uz mazāku dāvanu skaitu tērē vairāk nekā sievietes. To, protams, izskaidro fakts, ka vīrieši galvenokārt apdāvina savas dāmas - mammas, meitas, sievas, sievasmātes, dāvājot viņām izsmalcinātas dāvanas, kas rada pozitīvas emocijas un patiesu prieku.

Lai gan apģērbs, rotaslietas un dažādas elektroniskas ierīces ir lielisks veids, kā pārsteigt sievieti Ziemassvētkos, labākās dāvanas ir tās, kas sniedz dāmām jaunu pieredzi. Atkarībā no tā, kāds ir dāvanas saņēmējas raksturs un vaļasprieki, atbilde uz jautājumu, ko dāvināt sievietei Ziemassvētkos, var būt dažāda. Lūk, pāris idejas, kas ieguvušas lielu popularitāti "Lieliska Dāvana" klientu vidū:

  • Aktīvās atpūtas cienītājām patiks elpu aizraujoši piedzīvojumi, kā iespēja trasē stūrēt Ferrari, baudīt ziemas priekus slēpošanas trasēs un  baudot adrenalīna pilnu lēcienu ar izpletni.

  • Dāmas, kas augstu novērtē iespēju atpūsties no ikdienas rutīnas, varēsi pārsteigt ar SPA apmeklējumu, nomierinošām masāžas procedūrām un pat vairāku dienu izbraukumu ar nakšņošanu kādā skaistā, mājīgā viesnīcā vai muižā.

  • Labākās Ziemassvētku dāvanas sievietēm, kas tiecas apgūt jaunas zināšanas, izmēģināt dažādas nodarbes un pilnveidot savu personību, ir apmācības. Deju nodarbības, gleznošana vai kulinārijas meistarklase - ja sieviete ir izrādījusi interesi iegūt jaunu vaļasprieku, dāvini viņai iespēju pie tā tikt.

Pārsteigumi lielākajiem adrenalīna medniekiem - vīriešiem

Pastāv uzskats, ka tieši vīrieši ir tie, kuriem atrast dāvanas ir visgrūtāk, jo visbiežāk viņi norāda uz to, ka nevēlas neko saņemt. Taču, būsim godīgi, - ikviens vēlas Ziemassvētkos zem eglītes atrast kaut ko īpašu, kas sarūpēts ar vislielāko gādību un mīlestību.

Katrs vīrietis ir atšķirīgs, tāpat arī viņa vēlmes un gaume, taču visus vieno mīlestība pret piedzīvojumiem un zinātkāre izmēģināt dažādas vairāk vai mazāk aktīvas nodarbes, tāpēc esam apkopojuši TOP  dāvanas vīriešiem, kas Ziemassvētkos iepriecinās kā tēti un vectētiņu, tā draugu, vīru un pat kolēģi.

  1. Lidojums ar lidmašīnu virs Rīgas vai citviet Latvijā, kas ļaus ieraudzīt ierastās ainavas no cita skatu punkta un vienlaikus uzzināt vairāk par pašu lidaparātu.

  2. Žurnāla abonements. Izvēlies kādu tematisko ikmēneša vai iknedēļas izdevumu, kura saturs atbilst saņēmēja interesēm. Tehnoloģijas, daba, vēsture - piedāvājums ir gana plašs, lai iepriecinātu pat izvēlīgāko lasītāju.

  3. Peintbola, lāzerpeintbola vai airsoft spēle, uz kuru vīrietis var uzaicināt gan savus draugus, gan kolēģus un kopā pavadīt aizraujošu laiku, pārbaudot savu komandas garu un ātrumu.

  4. Alus masāža, SPA apmeklējums vai cita relaksējoša procedūra vienatnē vai kopā otru pusīti. Šāda nodarbe vīrietim palīdzēs atgūt ķermeņa un prāta līdzsvaru, piemēram, pēc ilgstoša darba perioda.

Sajūtu dāvanas, ko baudīt divatā

Kā noskaidrojām, vīriešu un sieviešu Ziemassvētku dāvanu vēlmes ir visai atšķirīgas, taču šajos svētkos nekas nav svarīgāks par būšanu kopā ar mīļotajiem cilvēkiem. Un kāpēc gan lai svētku sajūtu mazliet nepagarinātu, savai otrajai pusītei, vecākiem, vecvecākiem vai labākajiem draugiem uzdāvinot piedzīvojumu, kurā viņi var doties kopā?

Lai gan varētu šķist, ka piemeklēt atbilstošu Ziemassvētku dāvanu diviem varētu būt sarežģīti, ņemot vērā pāris vienkāršus padomus, tev tas noteikti izdosies lieliski!

  1. Pirms ķeries klāt dāvanu ideju saraksta veidošanai, noskaidro, kādas ir dāvanas saņēmēju intereses - vai viņus vieno līdzīgs dzīves stils, gaume un vaļasprieki. 

  2. Ja neesi drošs par dāvanas izvēli, pirms tās iegādes palūdz padomu kādam, kas arī pazīst saņēmēju, vai aprunājies ar klientu konsultantu veikalā. Viedoklis no malas ir patiešām noderīgs!

 

Piemeklējot īsto dāvanu diviem, vari ņemt vērā arī populārāko dāvanu topu, kas veidots, balstoties uz "Lieliska Dāvana" klientu izvēli. To starpā ir:

Kā Ziemassvētkos sajūsmināt pašus mazākos ģimenes locekļus?

Lai cik gadu arī ir tavam vai tavu radu un draugu bērniem, ir svarīgi atcerēties, ka viņu intereses mainās ļoti ātri, tāpēc rotaļlietu vai citu taustāmu dāvanu izvēle, iespējams, nebūs no labākajām. Toties ir lieliska iespēja mazos iepriecināt, aizvedot viņus kādā piedzīvojumā - vienus pašus, kopā ar pārējo ģimeni vai draugiem. Kopā pavadītais laiks paliek atmiņā uz mūžu, kamēr visas bērnībā saņemtās mantas no tās pagaist brīdī, kad tiek saņemta nākamā rotaļlieta.

Bērnus visbiežāk iepriecina tādas dāvanas kā:

 

Kā Izvēlēties Neaizmirstamu Ziemassvētku Dāvanu

Ziemassvētki ir laiks, kad mēs vēlamies pārsteigt un iepriecināt savus mīļos. Bet kā izvēlēties to īsto dāvanu, kas atstās neizdzēšamu iespaidu? 🎁

Dāvanu Izvēles Psiholoģija

  • Saprotiet saņēmēja vēlmes: Pirms dāvanu iegādes izpētiet, kādas ir saņēmēja intereses un vajadzības.
  • Būtiski ir arī laiks: Neatlieciet dāvanu iegādi uz pēdējo brīdi, lai izvairītos no steigas un neapdomātām izvēlēm.

Dāvanas Visiem Ģimenes Locekļiem

  • Sievietēm: Rotaslietas, SPA procedūras vai kulinārijas meistarklases.
  • Vīriešiem: Adrenalīna pilni piedzīvojumi, tehnoloģiskas ierīces vai tematiski žurnāli.
  • Bērniem: Izklaide batutu parkā, kino apmeklējums vai tematiskie bērnu kvesti.

Dāvanu Idejas Pēc Budžeta

Ne vienmēr dārgākā dāvana ir labākā. Dažreiz pat simboliska dāvana, kas ir izvēlēta ar domu un mīlestību, var atstāt spilgtāku iespaidu.

Kā Padarīt Dāvanu Vēl Īpašāku

  • Iesaiņojiet dāvanu oriģinālā iepakojumā.
  • Pievienojiet personīgu vēstuli vai kartiņu.

Izmantojot šos padomus, jūs ne tikai iegādāsieties lielisku dāvanu, bet arī padarīsiet Ziemassvētku svētkus neaizmirstamus. 🌟

Atpakaļ