Этот сайт использует файлы cookie и плагины социальных сетей для обеспечения бесперебойной работы вашего сайта, анализа активности посетителей и предоставления персонализированной рекламы. Вы можете управлять файлами cookie в настройках. Дополнительная информация Политика конфиденциальности.
Рейтинг 4.7 (более 4000 отзывов) Бесплатный обмен и доставка Действителен в течение 12 месяцев. Для предприятий F.A.Q. Торговые точки Помощь
RU
LV
Cамообслуживание
Избранное

Ziemassvētku dāvanas: idejas praktiskām, radošām un pašdarinātām lietām

2020-12-07

Ziemassvētku dāvanas: idejas praktiskām, radošām un pašdarinātām lietām

Ziemassvētku jampadracis ... Dažiem ne visai patīk svētku kņada un rosīšanās, citiem tas ir mīļākais gadalaiks, bet nevienu tas neatstāj vienaldzīgu. Lielākā daļa cilvēku ar prieku metas Ziemassvētku dāvanu meklējumos. Tāpēc dažreiz mūsu iepirkumu ratiņos nonāk banālas, neapdomīgas Ziemassvētku dāvanas, un to izvēle tiek argumentēta ar "Es nezināju, ko dāvināt". Tāpēc mēs, dāvanu eksperti, vēlamies jums atklāt labākās idejas Ziemassvētku dāvanām, lai palīdzētu izvairīties no nepārdomātām dāvanām un rastu gandarījumu par saviem pirkumiem.

Ziemassvētki ir vieni no skaistākajiem, gaišākajiem un atmiņā paliekošākajiem svētkiem, kurus nevar iedomāties bez dāvanām. Tuvojoties šai nozīmīgai dienai, mēs parasti sākam gatavoties laicīgi - meklējam interesantākās un noderīgākās Ziemassvētku dāvanas un idejas to izgatavošanai, ēdienu receptes, telpu dekorācijas, svinīgu apģērbu utt. Tomēr dažreiz gadās, ka nav jaunu ideju. Tāpēc mēs iepazīstināsim jūs ar dāvanām, kas būs piemērotas un iepriecinās gan sievietes, gan vīriešus. Arī tie, kas meklē dāvanas pēdējā brīdī, varēs atrast sev dažus praktiskus ieteikumus. Tomēr nekas nav sirsnīgāks par dāvanu, kuru esat radījis pats ar savām rokām, tāpēc mūsu dāvanu eksperti apskatīs ne tikai dāvanas izklaidei un pozitīvām emocijām, bet arī idejas par pašdarinātām dāvanām.

ZIEMASSVĒTKU DĀVANU IDEJAS: VEIDO PATS

Jauka dāvana Ziemassvētkos ir ar mīlestību darināta jūsu pašu rokām, un vēl labāk, ja tas ir kaut kas ēdams un garšīgs! Arī praktiskas dāvanas Ziemassvētkos var tikt darinātas mājās. Pašdarinātās dāvanas ir labākā ideja, ko īstenot pirms Ziemassvētkiem, ja jums ir pacietība un nedaudz brīva laika. Un mums tiešām ir idejas, ar kurām padalīties!

Vai iespējams Ziemassvētkus iedomāties bez saldiem un gardiem ēdieniem? Sagatavojiet visu nepieciešamo gardumu pagatavošanai un uzdāviniet kādam svētkos recepti ar gatavām sastāvdaļām. Slāņos salieciet nepieciešamos produktus - kūkas vai keksa pagatavošanai tukšā traukā un pievienojiet recepti. Piemēram, piens, olas būs jāpiejauc vēlāk, pievienojot pārējās sastāvdaļas no trauka, visu kopā labi samaisot. Kūkas vietā derēs arī karstās šokolādes pagatavošanas komplekts: kakao, šokolādes skaidiņas, mini-zefīriņi.

Tie, kam patīk gatavot, var paši pagatavot garšvielu maisījumu vai pat vairākus dažādiem ēdieniem. Iepakojiet tos mazos atsevišķos traukos, izdomājiet interesantu nosaukumu, uzlieciet uzlīmi ar lietošanas instrukciju un dāviniet radiniekiem, draugiem vai kolēģiem.

Patīkamas dāvanas ziemā ir tās, kas palīdzēs jūsu mīļajiem sasildīties. Uzadiet, uztamborējiet šalli vai cimdus! Ja rokdarbi neiet pie sirds, tos iespējams iegādājieties  Ziemassvētku tirdziņā vai no kādas rokdarbnieces. Tā ir gan praktiska, gan sirsnīga dāvana, kuru cilvēks patiesi novērtēs. 

Tēja vai karstā šokolāde ir daži no svarīgākajiem ziemas atribūtiem. Pasniedziet mīļajiem krūzītes, kas ir skaisti izrotātas ar Ziemassvētku rotājumiem vai vienkārši kopā ar siltu novēlējumu. Šo dāvanu atcerēsies vēl ilgi!

Ja Ziemassvētku dāvanas vairs nepārsteidz, bet jūs vēlaties uzdāvināt kaut ko īpašu saviem draugiem, vecākiem vai otrajai pusītei, tad pasniedziet nelielu dāvanu, kas sniegs baudu visām piecām maņām. Sagatavojiet piecas mazas kastītes, kas asociējas ar cilvēka pamata maņām. Ievietojiet fotoattēlu acu priekam, pieskārieniem - masāžas bumbu, smaržai -aromatizētāju, skaņai - kompaktdisku ar mīļākajām dziesmām, un garšas izbaudīšanai lieliski noderēs jūsu pašu ceptās piparkūkas.

Pārsteidziet savus draugus, nosūtot viņiem Ziemassvētku video apsveikumu. Mūsdienās daudziem ir viedtālruņi, tāpēc tas būs pavisam viegli īstenojams. Kameras priekšā pasakiet, cik ļoti jūs viņus novērtējat un novēliet skaistus svētkus. Tas būs liels pārsteigums jebkuram draugam, īpaši, ja jūs šķir attālums.

Oriģināls roku darbs - eņģeļi vai citi Ziemassvētku rotājumi, kas izgatavoti no mīklas. Veidojiet ar rokām darinātus rotājumus, tā būs jautra nodarbe kādam garākam vakaram. Rotājumus varat dāvināt kaimiņiem, draugiem, vecākiem vai pat viens otram!

Svētkos ikviens vēlas piedzīvot visjautrākos mirkļus ar sev vistuvākajiem cilvēkiem. Ja jūs nevarat būt kopā ar saviem mīļajiem - uzdāviniet viņiem atmiņas par visdārgākajiem mirkļiem - fotoattēlus, kuros jūs esat kopā.

Saviem mīļajiem varat izgatavot interesantas grāmatzīmes. Jūs varat tās sašūt, salīmēt vai izgatavot no citiem dažādiem materiāliem, piemēram, pogām. Paņemiet krāsainu papīra saspraudi un pielīmējiet tai pogu. Izveidojiet šādu grāmatzīmju komplektu. Uz grāmatzīmēm varat izveidot asprātīgus uzrakstus, piemēram, "Šajā vietā es aizmigu". Ielieciet grāmatzīmes maisiņā un rotājiet ar lenti.

Ziemassvētkos ir ierasts dāvināt tēju. Bet vai esat mēģinājis iepriecināt draugus un radiniekus ar pašgatavotu tēju? Sajauciet vienkāršo melno vai zaļo tēju ar visdažādākajām garšvielām un žāvētiem augļiem: dzērvenēm, rozīnēm, ananāsiem, kanēli, anīsu, krustnagliņām vai ķiršiem. Kad esat izveidojis tēju ar unikālu garšu, kārtīgi iesaiņojiet to kastē vai maisiņā un rotājiet ar lenti.

IDEJAS DĀVANU IESAIŅOŠANAI 

Patīkami, kad pat mazākais sīkums ir iesaiņots glītā papīrā vai kastītē. Dāvanu maisiņi ir ātra un vienkārša izvēle. Bet ir taču jauki, ja dāvana ir sirsnīgi iesaiņota pašu rokām. Tātad, kas ir vissvarīgākais, saiņojot dāvanas mājās?

Papīrs

Aizmirstiet iesaiņojuma papīru no veikala. Viss, kas jums jādara, ir kārtīgi izpētīt mājas krājumus, un jūs noteikti atklāsiet ko oriģinālu, ar ko iesaiņot dāvanu. Tam ir lieliski piemērotas vecas avīzes, krāsainas žurnālu lapas un bukleti. Nevajadzīga papīra izmantošana ne tikai ietaupīs jums naudu, bet arī saudzēs dabu no liekiem atkritumiem. Ja jūs domājat, ka avīzē iesaiņota dāvana izskatīsies lēta, jūs kļūdāties. Rotājiet iesaiņoto dāvanu ar lenti, priedes zariņu, mazu kartīti vai citu aksesuāru, piemēram, pērlītēm, krāsainām pogām vai kaltētām ogām.

Kartona kastes

Nemetiet ārā kartona kastes un tīrus iepakojumus no dažādām iegādātām precēm vai sūtījumiem. Kartona kasti par aplīmēt, izrotāt vai pēc vajadzības padarīt mazāku. Noteikti atradīsies pielietojums arī papīram, kas ievietots dažādās iepirkumu kastēs, apavu kastēs. Tas arī ir lieliski piemērots dāvanu iesaiņošanai!

Akcents uz detaļam

Arī klasiski papīrā ietērptas dāvanas ir skaistas, taču izmēģiniet pievienot kastītes dekoram dažādus auduma gabalus, žāvētus apelsīnus, kanēļa standziņas, zariņus. Papildu dekors būs kā odziņa uz tortes! Dažreiz pietiek ar vienkāršu lentīti vai džutas diedziņu. Galvenais, dekorējot dāvanu kastīti, aploksni vai maisiņu, nepārslogojiet iepakojumu ar pārāk daudz detaļām. Pietiek ar vienu vai diviem dekoriem, lai uzliktu nepieciešamo akcentu.

Jūs varat ne tikai izmantot gatavas dāvanu kastes, bet arī izgatavot tās no cietāka papīra. Un, ja Jūs dāvināt mazus sīkumus, no pieejamā papīra izveidojiet mazus sainīšus vai tūtiņas un ielieciet tajās plānākā papīrā ietītās lietiņas. Tas izskatīsies burvīgi un jauki.

Pašu darinātu dāvanu idejas kļūst arvien populārākas visā pasaulē. Lai gan veikalu plaukti lūst no dāvanu iepakojumiem un pašām dāvanām, roku darbs joprojām tiek augstu vērtēts.

PĒDĒJĀ BRĪŽA ZIEMASSVĒTKU DĀVANAS

Gadās, ka Ziemassvētku dāvanas neizbēgami ir jāsagādā pašā pēdējā brīdī. Šajā gadījumā nav vērts tērēties un pirkt dārgas dāvanas, kas, iespējams, neatbildīs saņēmēja vēlmēm. Tāpēc dāviniet to, kas ļaus interesanti pavadīt brīvo laiku:

Boulinga un biljarda kluba apmeklējums

Tas ir jautrs veids, kā pavadīt brīvo laiku jautrā kompānijā vai ģimenes lokā. Vienlaicīgi boulingu var spēlēt līdz 7 cilvēkiem, tāpēc tā būs dāvana ne tikai vienam, bet pat septiņiem cilvēkiem!

Brauciens ar kartingu

Tā ir ideāla dāvana auto un adrenalīna cienītājiem. Elektromobiļi iekaro aizvien daudzu autobraucēju sirdis, tāpēc nav pārsteigums, ka tagad var izbraukt arī ar elektrisko kartingu. Modernā kartinga iekštelpu trasē varēsiet sacensties ar draugiem, jo tā ir aprīkota ar laika uzskaites sistēmu, tāpēc rezultātus varēsiet vēlāk uzzināt un salīdzināt.

Degustācijas un vakariņas

Gardēžiem piemērotākā dāvana ir degustācijas vai vakariņas. Dāviniet kādas neierastas vai austrumnieciskas virtuves garšas - vakariņas armēņu restorānā  "Akhtamar" vai uzbeku restorānā "Uzbekistāna". Tās ir vietas, kur pēc senču receptēm tiek gatavoti tradicionālie un tautā iemīļotie ēdieni, kurus nepieciešamības gadījumā ir iespējams arī pasūtīt līdzņemšanai. Tā ir dāvana, kas iepriecinās gardēžu garšas kārpiņas!

SPA un masāžas

Ja jūs meklējat dāvanu atpūtai un relaksācijai pēc svētku kņadas, varat dāvināt mūsu SPA rituālus: "Aromātiskais ingvera SPA rituāls", „Miers un labsajūta” vai "TUTTI FRUTTI". Parūpējieties par dāvanas saņēmēja labsajūtu, ļaujot palutināt ne tikai ķermeni, bet arī prātu.

ZIEMASSVĒTKU DĀVANAS VĪRIETIM

Tiem, kas meklē ekskluzīvu vai interesantu dāvanu vīrietim, ieskatieties šo dāvanu priekšrocībās!

Dāvanu komplekts "Tumsa"

Komplekts piedāvā 7 īpašas izklaides pilnīgā tumsā, ļaujot izbaudīt vien garšu, pieskārienus, skaņu... un citas sajūtas! Unikāla pieredze atstās neaizmirstamas atmiņas!

Šausmu istaba "Neprāts"

Nervus kutinoša spēle "Neprāts" dalībniekiem sagādās īpaši asas sajūtas, kas noteikti izraus no ikdienas rutīnas. Dodoties uz baisu vietu kā žurnālists, jūs un jūsu komanda tiekat ierauti un izolēti tumsā, lai individuāli vai divatā veiktu dažādus uzdevumus. Uzturēšanās šeit būs baisa!

Floutinga sesija

Pētījumos ir pierādīts, ka laiks, kas pavadīts bezsvara stāvoklī, prātam pilnībā atslēdzoties no ķermeņa, cilvēkam sniedz daudz priekšrocību: atslābina saspringtos muskuļus, uzlabo miega kvalitāti, mazina sāpes, stresu un trauksmi. Siltais ūdens ir piesātināts ar unikālo EPSOM sāli, kas ir 5x blīvāks par okeāna ūdeni. Peldēšana pilnīgā klusumā un tumsā ievērojami uzlabo fizisko un garīgo veselību.

Šaušana ar kaujas ieročiem

Vīriešiem patīk pārliecināties par savām prasmēm, sacensties un gūt adrenalīnu. Ja ir interese, bet nav pieredzes - profesionāli instruktori palīdzēs iegūt iemaņas un izmēģināt savu precizitāti. Palīdziet kādam jums tuvam vīrietim iejusties filmas varoņa lomā!

Virtuālās realitātes izklaides

VR dalībnieki, valkājot īpašas brilles, nonāks citā realitātē, kur viņus gaida neaizmirstamas sajūtas! Nokļūstiet tur, kur vienmēr esat sapņojis. Apmeklējiet vietas, kurās vēlaties būt. Dariet lietas, kuras neesiet uzdrošinājies pat izmēģināt. Esiet pats savas spēles varonis! Tagad to var piedzīvot ar virtuālās realitātes brillēm! Apmeklētāji var izvēlēties spēles un citu izklaidi no ļoti plašas programmas.

Džungļu lēciens piedzīvojumu parkā „Tarzāns”

Šī ir iespēja piedzīvot brīvā kritiena saviļņojumu! Jums nebūs vajadzīga gara apmācība vai lidmašīna - profesionāls instruktors dažu minūšu laikā sagatavos un paskaidros drošības noteikumus lēcienam ar „Head Rush” tehnoloģijas drošināšanas mehānismu „Quick Jump”. Lēciens notiks no 22m – 7m brīvais kritiens, pēc kura seko droša nolaišanās uz zemes.

PRAKTISKAS DĀVANAS VĪRIETIEM

Ja nevēlaties dāvināt izklaidi, vienmēr varat izvēlēties praktiskas Ziemassvētku dāvanas. Katram vīrietim vienmēr noderēs zeķes, šalle, kaklasaite, maks vai automašīnas aksesuāri. Ja dāvanas budžets ir lielāks, varat izvēlēties arī dažādus elektroniskus gadžetus un ierīces - skuvekli, mobilās uzlādes ierīci (Power Bank), austiņas, viedpulksteni. Noskaidrojiet, kas viņam patīk, ko bieži lieto vai vienkārši - kas visvairāk nepieciešams.

Neapšaubāmi, vīrieši novērtē arī kosmētiku un ķermeņa kopšanas līdzekļus. Decembrī veikalos jūs varat atrast daudz lielisku, gatavu komplektu skaistumkopšanai un labsajūtai.

ZIEMASSVĒTKU DĀVANAS SIEVIETĒM

Sievietēm ar radošu dvēseli mēs iesakām izvēlēties šādas dāvanas:

Meistarklase dabīgas kosmētikas pagatavošanā

Biokosmētikas gatavošanas nodarbībā varēs uzzināt, cik viegli dabas dotās izejvielas var aizstāt sintētisko kosmētiku. „Kazas Laukos" pati īpašniece atklās sievišķīgās un vīrišķīgās kombinācijas, dabas materiālu izmantošanu kosmētikā un iemācīs, kā izgatavot dabīgus produktus: ķermeņa skrubi vai masāžas eļļu. 

Personalizēta skaņas fotogrāfija ūdenī

"Aqua Lingua" studija piedāvā pavisam unikālu un neatkārtojamu dāvanu jūsu mīļajiem - jūsu balss, kas noskenēta un rezonēta ūdenī, un iemūžināta ekskluzīvā mākslas darbā. Ierunājiet vēlējumu, lūgšanu, dziesmu vai ko citu, lai ūdens to parāda vizuāli! Šī ir lieliska izvēle ļoti personīgai un dziļi dvēseliskai dāvanai.

Kurss vizāžistu skolā "Meikaps sev pašai"

Ikviena sieviete vēlas justies skaista, neatvairāma un atrast savu personīgo stilu. Vizāžista meistarklase palīdzēs iegūt jaunas tehnikas un atrast tieši sev piemērotu kosmētiku, uzklāšanas veidu un izvairīties no kļūdām. Sagatavojieties gan ikdienai, gan svētkiem

Smaržu gatavošanas meistarklase

Nodarbības laikā dalībnieki radīs smaržas, kas ir raksturīgas tieši jūsu personībai. Aromāti tiks izgatavoti no dabīgajām ēteriskajām eļļām, kas dotajā brīdī šķitīs vispievilcīgākās, tādejādi izveidojot pats savu unikālo smaržu maisījumu. Smaržu veidošana palīdz atklāt jaunas personības puses, par kurām iepriekš nekad neesat nojautuši...

Floristikas iemaņu iegūšana

Meistarklase, kuru var dāvināt ikvienam, kam patīk ziedi un māksla! Tajā var piedalīties ikviens bez priekšzināšanām, vienas nodarbības laikā nonākot līdz izsmalcinātiem šedevriem. Meistarklasē tiks nodrošināti visi nepieciešamie dekoratīvie elementi un instrumenti. Pavadiet laiku interesanti, gūstot jaunas idejas un iemaņas, un pilnveidojot savas ziedu kompozīciju veidošanas prasmes.

Meistarklase būs lieliska iespēja atbrīvot prātu un sakārtot domas, atslābt no ikdienas rutīnas un iegremdēties mākslas pasaulē. Floristikas kursi būs lieliska dāvana mīļajiem un atstās patīkamas, siltas atmiņas.

PRAKTISKAS DĀVANAS SIEVIETĒM

Jūs vienmēr varat palutināt un iepriecināt sievieti ar SPA procedūrām. Tomēr viņa priecāsies arī par citām praktiskām dāvanām. Ikviena sievietei, kura mīl rosīties pa virtuvi, patiešām novērtēs dažādus virtuves piederumus, jaunu cepamformu vai virtuves kombainu. Viss ir atkarīgs no tā, cik vērtīgu dāvanu vēlaties iegādāties.

Smaržas ir praktiska dāvana jebkuram notikumam. Tāpēc tā ir patiešām lieliska izvēle arī Ziemassvētkos. Protams, dāvinot sievietei smaržas, ir ļoti svarīgi pārzināt viņas smaržu gaumi.

Katrai sievietei patiks grezns aromāts mājoklim, aromterapijas komplekts, izsmalcināti ķermeņa kopšanas līdzekļi.

Ziemassvētki ir gada gaidītākie svētki, kad tik daudz cilvēku reizē izstaro mīlestību, piepildot sirdis ar gaismu, aizmirstot rūpes un dāvinot dāvanas. Ja jums ir laiks un idejas, pasniedziet pašu darinātas dāvanas, rotājumus, gardumus vai apsveikuma kartiņas - roku darbs atstās daudz jauku atmiņu uz visu mūžu!

Назад