Этот сайт использует файлы cookie и плагины социальных сетей для обеспечения бесперебойной работы вашего сайта, анализа активности посетителей и предоставления персонализированной рекламы. Вы можете управлять файлами cookie в настройках. Дополнительная информация Политика конфиденциальности.
Рейтинг 4.7 (более 4000 отзывов) Бесплатный обмен и доставка Действителен в течение 12 месяцев. Для предприятий F.A.Q. Торговые точки Помощь
RU
LV
Cамообслуживание
Избранное

5 vietas, kas jāredz šovasar!

2012-07-25

5 vietas, kas jāredz šovasar!

Piedāvājam 5 īpašas Latvijas vietas tieši Jums! Šoreiz paveicās romantiķiem un sapņotājiem - visas vietas iedvesmo iztēlei, valdzina ar brīvības sajūtu un dod spārnus saviem sapņiem...

ĒRĢĻU KLINTIS CĒSĪS

Klintis apmeklētājus saista galvenokārt ar savu varenību un plašo, gleznaino ainavu, kas paveras no skatu laukumiem virs tām. Pirmos 130 m veido līdz 22 m augsta, vertikāla smilšakmens siena.

VIDZEMES AKMEŅAINA JŪRA SALACGRĪVĀ

Tā ir vienīgā vieta Baltijas jūrā, kur krastā apskatāmi smilšakmens atsegumi. Tie veidojušies pirms 350-380 miljoniem gadu. Lielākie atsegumi redzami: uz dienvidiem no Veczemjiem (0.5 km gari, līdz 4 m augsti); no Kāpniekiem līdz Siliņiem (1.2 km gari, augstums vietām pārsniedz 5 m). Pie Ķurmraga un Runkuļraga apskatāms līdz 8 m dziļas nišas un grotas, kuras izskalotas vētru laikā. Jūras piekrastes akmeņainie sēkļi. Akmeņainā pludmale visā teritorijā ir 20-40 m plata.

GŪTMAŅA ALA SIGULDĀ

Gūtmaņa ala sākusi veidoties pirms 10 tūkst. gadiem, pēcleduslaikmeta ūdens straumēm graužoties smilšakmens klintī. Tā ir sena kulta vieta, aizsargājams ģeoloģisks objekts un vecākais tūrisma objekts Latvijā. Kā arī piedāvājam apskatīt Kraukļa aizu un alu (atrodas klinšu ieskautā laukumā), Pētera alu un Velna alu (atrodas Gaujas labajā krastā apmēram 2,5 km lejpus Gaujas tilta).

PARADĪZES KALNS SIGULDĀ

Paradīzes (Gleznotāju) kalns atrodas starp Vējupītes gravu un Gaujas senleju. No šī kalna paveras skaists skats uz Gaujas senleju un 80m zemāk esošo Gauju. Šo ainavu gleznās iemūžinājuši latviešu gleznotāji, tādējādi arī kalns ieguvis otru nosaukumu – Gleznotājkalns.

GAUJAS STĀVIE KRASTI VALMIERĀ

Viena no gleznainākajām un skaistākajām vietām Gaujas krastos, ko iemīlējuši gan pilsētas iedzīvotāji, gan viesi. 10–15 m augsti un 80 m plati atsegumi.

Назад