Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes un sociālo tīklu spraudņi, lai nodrošinātu netraucētu vietnes darbību, analizētu apmeklētāju aktivitātes un nodrošinātu personalizētas reklāmas. Jūs varat pārvaldīt sīkdatnes savos uzstādījumos. Plašāka informācija Privātuma politika.
4.7 vērtējums (vairāk nekā 4000 atsauksmes) Bezmaksas maiņa un piegāde Derīgs 12 mēnešus. Uzņēmumiem B.U.J. Tirdzniecības vietas Palīdzība
LV
RU
Pašapkalpošanās
Izlase

Kāzu gadskārtas un dāvanu idejas 2020.Gadam

2020-07-09

Kāzu gadskārtas un dāvanu idejas 2020.Gadam

Nav nozīmes, cik gadus esat laulībā. Vissvarīgākais ir tas, ka esat izvēlējušies viens otru un joprojām esat laimīgi! Kāzu gadskārta ir lieliska iespēja atgādināt sev un savam mīļajam cilvēkam, kāpēc jūs iemīlējāties, pakavēties atmiņās un kopā izbaudīt piedzīvojumus, kas no jauna stiprinās jūsu īpašo saikni.

Kopīgas mājas, ģimenes prieki, vēlmes un sapņi… Protams, dzīvē nākas iet cauri arī grūtībām un nesaskaņām, bet “īstie” ne tikai iziet tām cauri, bet arī mācās un kļūst stiprāki. Ne velti tiek teikts, ka kāzas ir mīlētāju svētki, un kāzu gadadiena ir radniecīgu dvēseļu svētki, tāpēc katru kopā nodzīvotu gadu var uztvert kā arvien spēcīgāku savstarpējo attiecību pamatu.

Mēs esam pieraduši atzīmēt tieši pirmās kāzu jubilejas. Īpaši pašu pirmo, jo tā ir patiesi nozīmīga jaunajam pārim, jo visas lielās dienas sajūtas vēl ir tik košas. Pēc tam tiek pieminēti piecu, tad desmit, piecpadsmit… četrdesmit gadu kopdzīves svētki. Tomēr arvien populārākas ir kļuvušas arī ,,mazās” kāzu jubilejas. Varbūt tas ir pat labi, jo ģimenes svētku nekad nevar būt par daudz - ir jābauda katra kopā pavadītā minūte, vai ne?!

Pirmavotu no kurienes ir cēlušās kāzu gadadienas pašreizējie nosaukumi, ir grūti izsekot, bet mēs zinām, ka tie tiešām ir ļoti seni. Varbūt to ietekmēja ne tikai kāzu gadadienas nosaukumā izmantotie īpašie materiāli vai to īpašības, bet arī dāvanu tradīcijas? Kāzu gadskārtas nozīme katru gadu ir atšķirīga arī dāvanas un ziedi pieskaņojas attiecīgajai tematikai. Tāpēc mēs esam sagatavojuši detalizētu informāciju par to, ko nozīmē katra gada kāzu jubileja.

Pirmā kāzu gadskārta - papīra kāzas

Papīra kāzu jubileja ir pati pirmā jaunajai ģimenei, tādēļ ļoti nozīmīga un dārga. Medusmēnesis, tad jau ikdienas kopdzīve un pirmās zeķes uz grīdas. Pārbaudījumi un emocijas, iespaidi un brīži, kad malkojot rīta kafiju kopā ar mīļoto esi vienkārši, patiesi un laimīgs.

Papīrs noteikti nav cietākais materiāls, kas savā ziņā atspoguļo pirmos gadus - attiecībām vēl nav stingra pamata, tās ir neaizsargātas un pakļautas daudziem faktoriem. Lai saglabātu mīlestību līdz nākamajai jubilejai, jāizturas ļoti uzmanīgi, atbildīgi un nedrīkstam pārstāt izrādīt uzmanību. Mazie ikdienas pārsteigumi, brīdis atelpai tikai diviem – jutekliski SPA rituāli un masāžas. Tas būs brīnišķīgs un relaksējošs laiks abiem, kas ļaus vismaz uz īsu brīdi aizmirst rutīnu un palīdzēs kopā radīt jaunas, skaistas atmiņas.

Pirmie dzīves gadi ir lielisks pamats, lai atklātu sevi, iemācītos pārvarēt grūtības, dalītos kopīgās idejās un sapņos. Ģimenes laulātie ir vienkārši "spiesti" ikdienā meklēt ģimenes harmoniju, izmantojot visu savu atjautību un pacietību rūpējoties vienam par otru.

Šajā gadskārtas dienā uzrakstiet mīlas vēstuli, apliecinot mūžīgo mīlestību un uzticību dzīvesbiedram. Ievietojiet to grāmatā, fotoalbumā ar bildēm vai pievienojiet klāt ceļojuma, teātra, koncertu biļetēm, dāvanu kartes – arī lieliski papildinās papīra kāzu tematiku. Kas attiecas uz dāvanu komplektiem, tā savā ziņā ir vispiemērotākā dāvana, ja īsti nezināt, ko dāvināt, saņēmējam pašam būs iespēja izvēlēties vienu no vairākiem piedzīvojumiem, kas sirdij tuvāks un izbaudīt to.

Profesionāli floristi šai jubilejai iesaka alpu vijolītes vai apelsīnu ziedus. Vijolītes nozīmē, ka dāvinātājs, īpaši piedomā par saņēmēju. Apelsīnu ziedu nozīme ir tīrība, mūžīgā mīlestība, auglība. Piemērotas ir arī sarkanās un baltās rozes, kas simbolizē mieru, vienprātību un izlīgumu. Ak jā, rozā neļķes vēsta -  es nekad tevi neaizmirsīšu. Vai tas nav romantiski?

Saskaņā ar vecajām tradīcijām, lai svinētu kāzu pirmo gadadienu, jāpulcē visa ģimene - tiek aicināti vecāki, māsas, brāļi, jaunā pāra vedēji - viss pulks. Daži saka, ka šī pasēdēšana tik pat jautra kā pašas kāzas.

Otrā kāzu gadskārta – kokvilnas kāzas

Otro jubileju tā dēvē tādēļ, ka tā iezīmē pāreju uz stabilākām vērtībām, vienkāršību ikdienā, līdzīgi kā ar kokvilnas auduma izstrādājumiem.

Jaunlaulātajiem, kuri ,,izturējuši" pirmo laulības gadu, jau ir zināma kopdzīves pieredze. Ir izveidojušās pirmās tradīcijas, svētku svinēšanas paradumi, un nu jau ir lielāka nojausma, ko otra pusīte vēlas saņemt dāvanā.

Par godu kokvilnas gadskārtai jūs varat dāvināt dažādus kokvilnas izstrādājumus, piemēram, saskaņotu dvieļu komplektu, gultas veļas komplektu, šalles, asprātīgus T-kreklus vai pat apakšveļu, naktskreklus. 

Trešais kāzu gads – ādas kāzas

Svētki ieguva šo nosaukumu, iespējams, tāpēc, ka laulātajiem šajā laikā būtu jāiemācās justies labi, tā sakot, labi savā "ādā" arī attiecībās. Būt tādam kāds patiesībā esi, neizlikties, būt atklātam.

No otras puses, āda, bez šaubām, ir daudz izturīgāka nekā papīrs vai kokvilna. Viņa, tāpat kā laulāto attiecības, pēc dažiem kopā dzīvošanas gadiem kļūst spēcīga un vienlaikus elastīga. Pāris kopējiem spēkiem ,,uzaudzē ādu” pret apkārtējiem ietekmes faktoriem, iespējams arī iekšējiem.

Tradicionālās dāvanas šim gadījumam - dažādi ādas izstrādājumi. Tā var būt rokassomiņa, josta, piezīmju grāmatiņa, glāžu vai telefona maciņš, smalka ādas piespraude.

Piemērotas arī tādas dāvanas, kas rūpējas par ādas skaistumu un veselību, piemēram, lielisks eko pirts rituāls peldošajā kotedžā Ķīšezerā ar nakšņošanas iespējām. Vai sejas un ķermeņa ādas kopšanas procedūras viņai un viņam, kas liks uzmirdzēt ne tikai ārēji, bet arī iekšēji.

Ceturtā kāzu gadskārta - augļu (lina) kāzas

Ceturtais laulības gads tiek asociēts kā nogatavojies un garšīgs auglis, vai kā košs ziedu krūms. Laulātie izbauda jūtu un attiecību briedumu, sapratnes augļus.

Citrona koks vai augļu tējas komplekts, augļu grozs var būt lieliska dāvana šai kāzu gadadienai. Un, protams, linu dvieļi, galdauti, gultas piederumi, apģērbs, somas, jostas, cepures. Jūs varat dāvināt arī gardu vīnu degustāciju vai pāra nodarbības konditorejas izstrādājumu izgatavošanā. Neaizmirstamas būs vakariņas 165 m augstumā tās noteikti radīs jaunus, neaizmirstamus iespaidus un lieliskas atmiņas. Šis restorāns atrodas televīzijas torņa 19. stāvā (55. stāvs salīdzinājumā ar daudzdzīvokļu ēkām). Restorāns griežas ap savu asi, viens aplis tiek veikts 55 minūtēs. Skaidrā laikā var redzēt Viļņas pilsētu un tās apkārtni 50 km rādiusā.

Piektais kāzu gads - koka kāzas

Šo kāzu nosaukums ir saistīts ar koku kā dzīvības, ziedēšanas un auglības simbolu. Saskaņā ar senču gudrību tiek uzskatīts, ka pēc pieciem dzīves gadiem ir jāpiedzimst pirmdzimtajam, un laulātie sāk augt ar saknēm, kā koki. Neviens ģimenes dzīvi nesaista un nestiprina tik ļoti kā bērna piedzimšana.

Nosaukums nozīmē arī to, ka līdz šim brīdim vīram un sievai ir jādzīvo savās mājās. Galu galā koksne kopš seniem laikiem tiek izmantota kā celtniecības materiāls, kas nodrošina mieru, pajumti un drošību.

Dāvanas šai jubilejai var būt dažādi koka izstrādājumi un instrumenti, mājas dekori un pat rotaslietas. Derēs arī dāvanu karte atpūtai pie dabas guļbūves mājiņā. Ekskluzīvs piedzīvojums būs pirts prieku baudīšana un nakšņošana koka mājiņā ezera vidū, Ludzā. Ja lauku tūrisms ne tik ļoti iet pie sirds, iesakām baudīt brīvdienas kādā no senlaicīgajām muižām, kurās ir daudz antikvāru koka mēbeļu, kas arī skaisti iekļausies koka kāzu gadskārtas tematikā. Skrundas muiža, Sventes muiža, Pakrojas muiža, Bistrampoles muiža, Piena muiža, Grafo Zubovo muiža, Ungumuiža.

Pieejot kreatīvi dāvanas izvēlei “koka” tematikā varam, piemēram, apspēlēt ideju ar brauciens ar pajūgā, braucienu ar laivu vai jubilejas koka stādīšanu mājas dārziņā vai kādā meža maliņā.

Ziedu izvēlē priekšroku dod -  kumelītei un gerberai, kas simbolizē tīrību, prieku, uzticību.

Sestā kāzu gadskārta - čuguna jeb dzelzs kāzas

Čuguns ir metāls, kas no citiem metāliem izceļas ar savu trauslumu - tas var ieplaisāt triecienā. Tāpat kā ģimenes attiecības var sabrukt, ja laulātie neveltīs pietiekamu laiku ģimenes labklājībai.

Saskaņā ar tautas gudrību, parasti dzelzs gada priekšvakarā sieva jāsakopj māju, īpašu uzmanību pievēršot visiem skapīšiem, kuros glabājas mantas, tie īpaši rūpīgi iztīra.

Šim gadījumam ir piemērotas nopietnas, bet tajā pašā laikā asprātīgas dāvanas. Jūs varat dāvināt fondī komplektu vai fondī degustācijas dāvanu karti, pannas, dzelzs mākslas priekšmetus, galda piederumus, pildspalvas, laimīgos pakavus, svečturus un daudz ko citu.

Ziedu izvēlē vairāk uzmanības pievērs sarkanām tulpēm, kas simbolizē atzīšanos mīlestībā, vai kallas, kas simbolizē augšanu, izaugsmi.

Septītā kāzu gadadiena - vara vai vīna kāzas

Šim nosaukumam ir arī slepena nozīme - varš ir vērtīgs, izturīgs materiāls. Līdz dārgmetālam viņam, protams, tālu, bet šīs kāzas ir kā mājiens, ka laulātajiem joprojām viss ir priekšā. Agrāk laulātie šajā dienā apmainījās ar vara monētām kā nākotnes laimīgas ģimenes dzīves pazīmi. Viesi parasti dāvināja dāvanas no vara, piemēram, jostu ar vara sprādzi vīram un vara rotaslietas sievai. Vispiemērotākā dāvana šim gadījumam bija vara pakavs. Laimes un labklājības simbols.

Mūsdienās visām dāvanām šajā gadījumā jābūt saistītām ar varu - skulptūrām, senlietām, vara monētām, mākslas darbiem, dekoratīviem virtuves piederumiem. Tomēr būtu piemērotas arī biļetes uz simfoniskā orķestra koncertu, solārija apmeklējuma dāvanu karti bronzas iedegumam vai braucienu bobsleja kamanās.

Astoņi gadi laulībā - bronzas vai skārda kāzas

Kopš seniem laikiem tiek uzskatīts, ka laulāto dzīve pēc astoņiem gadiem ir beidzot sakārtota, piepildīta ar siltumu un savstarpēju sapratni. Šīs jubilejas uzmanības centrā ir virtuves piederumi - trauki, galda piederumi utt. Tāpēc tiek ierosināts dāvināt no šiem metāliem izgatavotus priekšmetus vai ar tiem saistītas dāvanas, iespējams, ceļojumu uz kādu eksotisku valsti. Vēl viena ideja – dāvanu karte alus muzeja apmeklējumam, kur pamēģināsiet un redzēsiet ne tikai skārdeņu iepakojumā darināto alu, bet uzzināsiet daudz interesantu faktu par putojošo dzērienu.

Devītā kāzu gadskārta – māla kāzas

Par godu šai jubilejai tiek dāvināti dažādi priekšmeti no māla – trauki, skulptūras līdz radošajām keramikas nodarbībām mākslinieka pavadībā. Kas gan var būt jaukāks par zupas bļodiņu izgatavošanu savām rokām no kurām ikdienā ēdīsiet maltīti.

Desmitā kāzu jubileja – rožu vai alvas kāzas

Desmitā kāzu gadadiena ir patiešām nopietna. Galu galā 10 gadi vairs nav tik īss laika posms. Alva simbolizē elastību - laulātie jau tik labi pazīst viens otru, tāpēc viņi visu saprot pusvārdā, piekāpjas viens otram tur, kur un kad tas nepieciešams, lai saglabātu harmoniju. Tāpēc šajā gadījumā būtu lieliski dāvināt vakariņas vai, precīzāk sakot, vakariņas tumsā.

Šis ir unikāls piedzīvojums, kurā visas savas sajūtas un maņas tiek koncentrētas tikai uz ēdiena garšu un aromātu baudīšanu. Pavadiet neaizmirstamu vakaru pilnīgā tumsā! Tas savā ziņā ļaus vēl vairāk iepazīt partneri.

Ja jau rožu tēma, kas gan var būt labāks par atpūtu viesnīcā, kas visa veltīta tieši šiem krāšņajiem ziediem – Grand Rose SPA Hotel Lietuvā.

Piecpadsmitā kāzu gadskārta - kristāla vai stikla kāzas

Kristāla gadadiena nozīmē, ka esat kopā jau 15 gadus. Kristāls ir caurspīdīgs, tīrs materiāls, tas ir daudz stiprāks par stiklu, tāpēc laulātie, kuri daudzus gadus ir dzīvojuši kopā, var lepoties ar savu spēcīgo ģimeni un mīlestību. Piecpadsmit gadi ir nozīmīgs datums, kam nepieciešama piemērotas svinības.

 Jūs varat justies patiesi pacilāts un lepns, ka kopā jau esat tik daudz pieredzējuši. Lidojums ar  gaisa balonu būs lieliska dāvana, kas laulātajiem ļaus kopā izjust jaunus iespaidus. 

Ja vēlaties pārsteigt, šī dāvana noteikti būs īstā! Dabas skati, māju un baznīcu jumti, un tālumā jūs redzēsit bezgalīgo horizontu ... Katram lidotājam tiks pasniegts arī īpašs - lidojuma diploms, kas ļaus atcerēties šo brīnišķīgo lidojuma dienu vēl daudzus gadus.

Divdesmitā kāzu jubileja - porcelāna kāzas

Porcelāns ir dārgs un ļoti skaists materiāls, taču, neuzmanīgi rīkojoties, tas var sākt plaisāt. Arī laulātajiem, kuri kopā nodzīvojuši divdesmit gadus, ir jābauda tik ilga, brīnišķīga savienība, paturot prātā, ka ģimenes laime ir trausla lieta un tā ir tikai viņu rokās.

Šim gadījumam paredzētais svētku galds ir jāizdekorē ar porcelāna servīzi, un, ja jums tāda nav, tā būtu lieliska dāvana šim gadījumam. Laulātajiem var dāvināt arī tējas vai kafijas servīzes vai divas porcelāna tasītes.

Dāvanu ideju klāstu papildina - rotaslietas, dekoratīvi mājas dekorēšanas elementi. Ja esat izlēmis dāvināt, ko atmiņā paliekošu, iesakām izbraucienu ar porcelāna baltuma jahtu ,,Turaida”. Neaizmirstams ceļojums pretī horizontam no Lielupes, elegance!

Divdesmit piektā kāzu gadskārta - sudraba kāzas

Sudrabs ir dārgmetāls, tādēļ 25. gadadiena uzsver, ka dzīvesbiedriem un apkārtējiem ir jāciena un jānovērtē ceturtdaļgadsimta kopdzīve. Šī ir pirmā ,,nopietnā" kāzu gadadiena, kuras pieminēšana nav tikai ar dāvanu apmaiņu. Šādā dienā vienkārši ir nepieciešams kaut kur kopā aizbraukt, piemēram, brīvdienās ar nakšņošanu divām personām! Un nekur citur kā pilī!

Jaunmoku pils - neogotikas stila medību pils un tās komplekss būs pasakaina atpūtas vieta, meža muzeja apmeklējums, laimes monētiņas kalšana, 6 - kārtu vakariņas un nakšņošana LUX numurā ar masāžas vannu. Karaliski!

Trīsdesmitā kāzu gadadiena – pērļu kāzas

Trīsdesmit gadus kopā dzīvojot, pērles, dzīves spilgtākie brīži, savērpjas virknītē līdzīgi kā pērļu kaklarotā. Kopš seniem laikiem pērles tiek uzskatītas ne tikai par laimes talismanu, bet arī par auglības simbolu. Tas nozīmē, ka ne tikai bērniem, bet arī mazbērniem, ja tādi ir, jāapmeklē tik nozīmīgās svinības.

Saskaņā ar tradīciju, šajā dienā cilvēks savai otrajai pusei uzdāvina diegu, uz kura savērtas trīsdesmit pērles, pat ja tās būs mākslīgās pērles.

Viesu dāvanām arī jābūt pērlveida - baltām, melnām vai rozā. Tās var būt dažādas rotaslietas, interjera elementi, pat sadzīves lietas.

Turklāt dāvana var būt arī jūras tematikā – vakariņas jūras velšu restorānā, niršanas nodarbības, atpūta pie jūras. Lieliski pieskaņojās arī mākslas darbi -  K. Ķikutis romāns “Lēdija kā pērle”, Vēbera “Meitene ar pērļu auskaru ”, 17. gs. gleznotāja J. Vermēra van Delfta portrets "Meitene ar pērli" vai tā atveidojums.

Piecdesmitā kāzu gadskārta - zelta kāzas

Beidzot zelta gadadiena ... Tas ir svinīgs datums. Galu galā zelts noteikti tiek uzskatīts par vienu no pašiem vērtīgākajiem dārgmetāliem pasaulē. Tas simbolizē kaut ko nozīmīgu, pat majestātisku un sasniegtu ar smagu darbu. Dāvanām jābūt patiesi nozīmīgām, jēgpilnām un pārdomātām.

Ikgadējās kāzu dāvanas

Kāzu gadadienas svinēšanai dāvanas parasti iegādājas tieši viens otram. Apsveic arī tuvi draugi, vedēji un vecāki. Bet, ko lai dāvina, kā lai uzmin īstās dāvanas?

Laiks Jums! Lidojumi un lēcieni, ūdens atrakcijas, braucieni un ekskursijas, nakšņošana, gardēžu ceļojumi, SPA un masāžas. Tik daudz izvēles iespēju un mēs esam pārliecināti, ka katra pāra gaumei mūsu mājaslapā atradīsies kāds piedzīvojums tieši viņu gaumē. 

Ja esat pāra vedēji – veidojiet tradīcijas svinēt šo dienu atkal un atkal. Lai kādi būtu apstākļi, lai kā mēs tiktu ierauti ikdienas skriešanās – motivējiet uz brīdi apstāties un izbaudīt šīs savienības svētkus. Aizbraukt apskatīties kā iet atslēgu slēdzenītei, kas iekarināta kādā tiltiņā vai kā aug kāzu dienā iestādītais koks. Viss ir jūsu rokās, lai izkoptu mīlestības svētku svinības katru gadu. 

TOP kāzu jubileju dāvanas:

Atpakaļ