Этот сайт использует файлы cookie и плагины социальных сетей для обеспечения бесперебойной работы вашего сайта, анализа активности посетителей и предоставления персонализированной рекламы. Вы можете управлять файлами cookie в настройках. Дополнительная информация Политика конфиденциальности.
Рейтинг 4.7 (более 4000 отзывов) Бесплатный обмен и доставка Действителен в течение 12 месяцев. Для предприятий F.A.Q. Торговые точки Помощь
RU
LV
Cамообслуживание
Избранное

30 idejas, ko realizēt līdz vasaras beigām

2020-08-04

30 idejas, ko realizēt līdz vasaras beigām

Lielākā daļa strādājošo dodas atvaļinājumā tieši vasarā, lai baudītu siltumu un daudzi to izmanto, lai ceļotu. Tomēr visu noteikti nevar paspēt, ja palicis vien mēnesis līdz vasaras beigām vai ceļojuma galamērķis nav pieejams dēļ ierobežojumiem. Nav pamata satraukumam, jo šovasar ir kā nekad aktuāla ceļošana savā valstī un kaimiņvalstīs, un daudzi kā alternatīvu izvēlas aizraujošas izklaides savā pilsētā vai tuvējā apkārtnē. Ieskatieties mūsu ideju krātuvē un atklājiet vasaru no jauna!

1. Vai jūs zinājāt, ka kino jau atkal ir vaļā? Kino Citadele ir vēruši savas durvis apmeklētājiem pēc ilgāka pārtraukuma un to repertuārā ir filmas, uz kurām nepaspējāt aiziet vai kuras noteikti gribētos redzēt vēlreiz uz lielā ekrāna. Šogad aktuāli ir arī brīvdabas un "drive in" kino seansi.

2. Dodieties ogot. Ja neesat aizrautīgs ogotājs, izmantojiet to kā iemeslu doties ārpus pilsētas, kā arī izlocīt kājas. Iespējams, tā ir iespēja jūsu stilīgajiem gumijniekiem beidzot tikt uzvilktiem!

3. Aktīvā atpūta Latvijā uzņem apgriezienus! Vai esiet jau izmēģinājuši jaunas ūdens atrakcijas, piemēram, lidojumu ar ūdens turbīnu virs ūdens? 

4. Atklājiet jaunas garšas. Vai ziniet, kur pasniedz labāko Rīgā Tom Kha zupu vai kā garšo saldējums ar alus garšu? Sarīkojiet ēdiena degustācijas ballīti, neaizmirstot arī par tematiskiem tērpiem.

5. Izbrauciet ar panorāmas ratu. Kamēr Rīga vēl tikai kaļ plānus panorāmas rata būvēšanai, ar to vēl joprojām var izbraukt Siguldā. Tallinā panorāmas rats ir uzstādīts uz tirdzniecības centra, bet Lietuvā 17 m augstajā ratā paveras skaista panorāma virs Zarasas ezera. 

6. Nopērciet makšķeri un dodieties zvejā. Apvienojiet azartisko nodarbi ar laivu braucienu kopā ar draugiem. 

7. Brauciens ar kuģīti pa Daugavu aizvedīs jūs pasakainā saulrietā pie jūras! Ja neesat izbraucis Rīgas kanālu ar miniatūro laiviņu, ir īstais laiks! Vasaras izskaņā izbrauciens ar jahtu izklausās pārāk grezns, bet patiesībā, tas izmaksās vien sākot ar 39 EUR par 1 stundu. Ļaujieties vējam un saules stariem patīkamā kompānijā!

8. Lietainā dienā dodieties uz kādu no Latvijas muzejiem. Piemēram, Rīgas Motormuzeju - tā digitālā ekspozīcija aizraus gan bērnus, gan pieaugušos. 

9. Aizbrauciet uz kādu fantastisku ezeru, paslēptu dziļi mežā no citu acīm. Ziemeru pagasta meža ezeri atrodas Alūksnes novadā, meža ielokā, un ir ainaviska atpūtas vieta. 

10. Kļūstiet par tūristu savā pilsētā. Ja jums vajadzētu novadīt ekskursiju pa pilsētu, cik daudz jūs mācētu pastāstīt? Sameklējiet karti un dodieties ceļā - atrodiet šaurāko un īsāko ieliņu, vecāko māju, lielāko parku vai krāsaināko grafiti. 

11. Iemācieties braukt ar citādu transportlīdzekli - skrejriteni, skrituļdēli, longbordu, skrituļslidām. Vai esiet jau iemēģinājuši arī elektriskos skrejriteņus? Un, protams, neaizmirstiet par ķiveri! 

12. Apmeklējiet akvaparku. Lieli un mazi, ar melnajiem tuneļiem un burbuļojošiem baseiniem. Grūti pateikt, kurš ir labākais ūdens atrakciju parks Baltijā, tāpēc drošības pēc varat veikt personīgo salīdzinājumu, apmeklējot visus. Viens no pasaules iespaidākajiem akvaparkiem atrodas arī mūsu kontinentā - Tenerifē, Siāmas parks (Siam park).

13. Piedalieties gaisa balonu festivālā. Elpu aizraujošs skats būs garantēts kā no zemes, tā arī no gaisa! 

14. Dodieties uz vīna, alus darītavu degustāciju. Latgalē tiek organizētas arī šmakovkas degustācijas - īsts atradums vecpuišu ballītei. 

15. Uztaisiet hennas tetovējumu. Ja nespējat izlemt, vai īstais tetovējums ir pareiza izvēle, pamēģiniet sākumā "panēsāt" hennas tetovējumu, kas uz ķermeņa turas aptuveni 2 nedēļas. 

16. Aptrūkušās ballīšu idejas? Sarīkojiet kauju ar baloniem, kas piepildīti ar ūdeni. Īpaši piemērota šī spēle būs tveicīgā un karstā dienā. 

17. Ziedojiet vienu vasaras dienu labiem darbiem. Labdarība ir viena no humānākajām un cilvēciskajām īpašībām, kuras mums piemīt.

- Sagādājiet pārtiku trūcīgai ģimenei vai pensionāram.

- Palīdziet aiznest mantas līdz mājām kādai mammai ar bērniem.

- Aizvediet rotaļlietas un mantas uz bērnu namu.

- Piesakieties uz vienu dienu par brīvprātīgo kādā no dzīvnieku patversmēm.

- Ziedojiet asinis.

- Izsakiet komplimentu pavisam svešam cilvēkam.

- Pieturiet kādam durvis.

Par labiem darbiem svarīgāka ir apziņa, ka mēs visi varam darīt labu viens otram. 

18. Veiciet mājās ģenerāltīrīšanu un ar liekajām mantām dodieties uz garāžas izpārdošanas tirdziņu. Viens no tādiem ir Dubultprieka tirdziņš, kur katrs dalībnieks aicināts tirgoties no sava auto bagāžnieka. Pasākums noris reizi mēnesi gan Siguldā, gan Rīgā, Āgenskalna tirgū. 

19. Salasiet pļavā ziedus un uzdāviniet kādam bez iemesla. Kamēr lasāt ziedus, nofotografējaties ziedu, rapšu, saulespuķu, rudzu laukā! 

20. Ja Citadele kino vai cits kinoteātris nepiedāvā jums interesējošu repertuāru, iznomājiet vai aizņemieties projektoru un sarīkojiet kino vakaru savā dārzā! 

21. Nakšņojiet zem klajas debess tikai guļammaisā. Ja satraucaties par lietu, internetā var pameklēt idejas, kā pašrocīgi izgatavot nojumi virs guļammaisa.

22. Lidojiet ar deltaplānu vai paraplānu virs Rīgas. Cik bieži mēs paceļam galvas pret skaņu, kas nāk no debesīm un kuru rada deltaplāns? Uzdrošinieties arī jūs palidot un vērot galvaspilsētu no augšas! 

23. Izbaudiet īstu pirts rituālu, pat ja pirts nav jūsu sirdslieta. Pirtnieks ir profesionālis savā jomā un lieliski pārzina pirts īpašības, tāpēc varēs parūpēties par jūs labsajūtu. Pirts ir īpaša vieta, kur atstāt sakrājušās negatīvās emocijas, attīrīt ķermeni un garu. 

24. Uzgleznojiet dabas skatu, kas jums ir īpaši tuvs. Dažādas mākslas studijas organizē plenērus un gleznošanas kursus, piemēram, mākslas studija "Art & Wine".

25. Nopērciet fotokameru un apmeklējiet fotokursus iesācējiem. Izdrukājiet labākās bildes uz kanvas un izdekorējiet ar tām savu mājokli. 

26. Pavadiet 24h bez televizora, telefona un citām elektroniskajām ierīcēm. Sajūtiet patiesu brīvību un neatkarību! 

27. Pastaigājieties basām kājām cik bieži vien iespējams. Bērniem kutinošus mirkļus sagādās baskāju takas - Mākslas telpā Valguma pasaulē vai Sajūtu parkā.

28. Lai cik tas sarežģīti neizklausītos (patiesībā tas nav!), bet alus cienītāji var izmēģināt savus spēkus alus brūvēšanā, kas Latvijā nu jau kļuvusi par ļoti populāru amatprasmi. 

29. Uzbūvējiet kopā ar bērniem mājiņu uz koka. 

30. Dodieties tur, kur vēl nekad neesat bijis. Lai izpildītu savu vasaras vēlmju sarakstu, nav jādodas pāri okeānam, dažreiz pietiek aizbraukt uz vietu, kur nekad neesat bijis - parks, teātris, ezers vai pilsēta kaimiņos.

TOP PIEDZĪVOJUMI VASARAI:

Назад