Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes un sociālo tīklu spraudņi, lai nodrošinātu netraucētu vietnes darbību, analizētu apmeklētāju aktivitātes un nodrošinātu personalizētas reklāmas. Jūs varat pārvaldīt sīkdatnes savos uzstādījumos. Plašāka informācija Privātuma politika.
4.7 vērtējums (vairāk nekā 4000 atsauksmes) Bezmaksas maiņa un piegāde Derīgs 12 mēnešus. Uzņēmumiem B.U.J. Tirdzniecības vietas Palīdzība
LV
RU
Pašapkalpošanās
Izlase

Valentīndienas svinēšanas tradīcijas visā pasaulē

2012-02-01

Valentīndienas svinēšanas tradīcijas visā pasaulē

Mīlestības svētki - Svētā Valentīna diena tiek svinēta ar entuziasmu un prieku vairākās valstīs visā pasaulē. Populārākās Valentīndienas svinēšanas tradīcijas un paražas ir savas mīlestības izteikšana, sūtot kartiņas, ziedus un dāvanas, kā arī savas mīļotās lutināšana un atzīšanās mīlestībā. Un kā tad svin Valentīndienu citās pasaules valstīs?

Kartiņu, šokolādes, ziedu un citu dāvanu sūtīšana Anglijā ir pamata tradīcija, tomēr dažos reģionos ir arī savas paražas. Piemērām, Norfolkā personāžs vārdā Džeks Valentīns klauvē pie durvīm un atstāj bērniem saldumus un dāvanas.

Somijā Valentīndiena tiek saukta par "Ystävänpäivä", kas nozīmē "Draugu diena". Un šie svētki ir veltīti vairāk draugiem. Tuvi draugi sūta viens otram kartiņas un nelielas dāvanas. Neskatoties uz ne īpaši romantiskām noskaņām, šī diena ir arī ļoti populārā kāzu rīkošanai.

Slovēnijā ir teiciens, ka Valentīndienā augi izlaiž saknes un sāk augt. Tiek arī runāts, ka šajā dienā putni bildina viens otru un apprecas. Un lai redzētu šo ceremoniju, divatā jādodas krūmos basām kājām. Tie, kam bail no aukstuma, izvēlas sagaidīt Valentīndienu tradicionālā veidā – dāvinot ziedus un atzīstoties mīlestībā.

Dienvidkorejā un Japānā sievietes vīriešiem dāvina šokolādi 14. februārī, un pateicībā vīrieši dāvina sievietēm konfektes (ne šokolādes) 14. martā (Baltā diena). Un 14. aprīlī (Melnā diena) tie, kuri nav neko saņēmuši 14. februārī vai martā iet uz Korejas restorānu ēst melnās nūdeles un sērot par savu vientuļo dzīvi.

Ko cilvēki visā pasaulē parasti dara Valentīndienā?

  • Meklē otras pusītes – šo dienu ir pieņemts pavadīt kopā ar savu mīļoto. Bet ja otra pusīte vēl nav atrasta – tas ir īstais brīdis meklēšanai.
  • Novēl visiem cilvēkiem, kurus mīl, laimīgu Valentīndienu – tieši tā! Apsveic ne tikai savu otro pusīti, bet arī draugus un tuvus cilvēkus, kas Tev nav vienaldzīgi.
  • Sūta vēstules un kartiņas – vispopulārākā Valentīndienas tradīcija. Tā ir lieliska iespēja pateikt kādam, ka mīli viņu, nemaz nesakot savu vārdu.
  • Rīko romantiskas vakariņas sveču gaismā – kas gan var būt labāks par divvientulības mirkļiem, baudot garšīgus ēdienus.

Un protams nevajag aizmirst par Valentīndienas atribūtiem: šokolādes sirsniņas formā, sarkanās rozes, kartiņas, kupidons un daudz mīlestības. Lai arī Jums šī diena ir mīlestības un siltu jūtu pilna!

Atpakaļ