Этот сайт использует файлы cookie и плагины социальных сетей для обеспечения бесперебойной работы вашего сайта, анализа активности посетителей и предоставления персонализированной рекламы. Вы можете управлять файлами cookie в настройках. Дополнительная информация Политика конфиденциальности.
Рейтинг 4.7 (более 4000 отзывов) Бесплатный обмен и доставка Действителен в течение 12 месяцев. Для предприятий F.A.Q. Торговые точки Помощь
RU
LV
Cамообслуживание
Избранное

Lieliskas idejas 1. aprīļa izjokošanai!

2012-05-30

Lieliskas idejas 1. aprīļa izjokošanai!

77% atlaide apkurei... futbola spēle ziloņu mugurā, vai perfekts mājkalpotājs rozā svārciņos...? Kurš negribētu saņemt šādu dāvanu? No šodienas šīs un daudzas citas dāvanas pieejamas mājas lapā www.lieliskadavana.lv!

Protams mēs jokojamies, bet vai nebūtu jauki šādu dāvanu tomēr saņemt? „Lieliska dāvana“ sagaidot 1. aprīli ir sagatavojusi 30 dažādas jautras dāvanu idejas, kuras liks pasmaidīt ikvienam - gan Jums, gan Jūsu draugiem.

Gribat nosūtīt draugam smieklīgu Joku dāvanu? Dodieties uz www.lieliskadavana.lv, izvēlieties smieklīgāko un nosūtiet to draugam uz e-pastu. Draugs Jūsu dāvanu saņems 1. aprīlī.

Bet vai Jūs vēlaties uzzināt vairāk par pirmo aprīli? Aprīļa joku diena ir pazīstama visās pasaules pilsētās un tiek svinēta 1. aprīlī katru gadu. Joku diena nav nacionālie svētki, bet visi to atzīmē mēģinot viens otru izjokojot vai apmuļķojot. Visa diena tiek pavadīta labā garastāvoklī, jokojoties ģimenes lokā, ar draugiem, radiem, skolotājiem vai kolēģiem.

Ir dzirdētas daudz un dažādas versijas par joku dienas rašanās vēsturi, piemēram, ka 1. aprīlī mostas mājas gariņš no ziemas miega un viņš ir jāuztur īpaši labā noskaņojumā visu dienu.

Tautā pieņemtā versija kā radās 1. aprīļa joku diena ir, kad 1582. gadā romiešu pāvests Gregorijs XIII pasūtīja jauna kalendāra ieviešanu, jo, veicot astronomiskos aprēķinus, tika konstatēts, ka līdz tam lietotais Jūlija kalendārs par 10 dienām atpalicis no Saules laika. Senās kultūras, tostarp romieši un hinduisti svinēja jaunā gada atnākšanu marta beigās, ap 25. martu un līdz pat 1. aprīlim. Pēc Gregorija kalendāra Jaunā gada atnākšanas svinēšana tika pārcelta uz 1. janvāri, kā mēs to zinām šodien. Tomēr daudziem bija grūti pieņemt šo datumu maiņu un turpināja svinēt Jaunā Gada atnākšanu marta beigās. Pārējie sāka viņus izjokot un izsmiet, dāvinot muļķīgas dāvanas un jokojoties par to valodīgumu iesaucot viņus par aprīļa muļķiem. (April Fools’). Tika palaistas arī dažādas "preses pīles" un visdažādākie joki, kā piemēram, ka apgāzies Pizas tornis, redzētas lidojošas cūkas, Pī skaitlis vienkāršots no 3,14 uz 3.0. utt.

Tādu mēs arī šodien zinām 1. aprīli – pozitīvu un smieklīgu. Šogad mūsu joku dienai jābūt īpaši pozitīvai, tā iekrīt palmu svētdienā vai pūpolsvētdienā un jūtama ir pavasara atnākšana. Cilvēki visbiežāk jau laicīgi sāk plānot, kā šogad izjokot savus draugus un radus ar nedzirdētiem jokiem vai smieklīgām dāvanām.

Apmeklē www.lieliskadavana.lv un izjūti 1. aprīļa noskaņu!

Назад