Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes un sociālo tīklu spraudņi, lai nodrošinātu netraucētu vietnes darbību, analizētu apmeklētāju aktivitātes un nodrošinātu personalizētas reklāmas. Jūs varat pārvaldīt sīkdatnes savos uzstādījumos. Plašāka informācija Privātuma politika.
4.7 vērtējums (vairāk nekā 4000 atsauksmes) Bezmaksas maiņa un piegāde Derīgs 12 mēnešus. Uzņēmumiem B.U.J. Tirdzniecības vietas Palīdzība
LV
RU
Pašapkalpošanās
Izlase

Iedvesmojošas Dāvanu Idejas Ziemassvētkiem

2023-09-16

Ziemassvētku dāvanas ģimenei un vecākiem: idejas 2023. gada svētkiem

Idejas par Ziemassvētku dāvanu izvēli ģimenei un vecākiem. No klasiskām dāvanām līdz oriģināliem un radošiem risinājumiem, šeit atradīsiet iedvesmu, kā padarīt svētkus neaizmirstamus. 🎄🎁 Ziemassvētku dāvanu kategorija šeit.

 

10 izcili padomi no mammām par to, kā sarūpēt Ziemassvētku dāvanas

 

1. Veido iekrājumus visu gadu, neatliec visu uz decembrī

Vai ir iespējams sākt rūpēties par nākamā gada dāvanam jau esošā gada beigās? Noteikti tas ir jādara, lai sarūpētu visas Ziemassvētku dāvanas ģimenei, kurā ir 10 un vairāk ģimenes locekļi, kā arī draugi un citi tuvinieki... Jaunais gads ir laiks, kad plānojam, ko mainīsim, kā dzīvosim un, galu galā, kam tērēsim vairāk, un kam mazāk. 

"Mēs tērējam 500 ASV dolāru (jeb 415 EUR) mūsu bērnu Ziemassvētku dāvanām. Tas nozīmē, ka no janvāra līdz oktobrim mums katru mēnesi ir jāatliek 50 ASV dolāri (jeb 41 EUR),” stāsta Daniela, 6 bērnu māte. "Mēs ne vienmēr iztērējam visu summu dāvanām, taču vienmēr ir jauki, kad paliek pāri arī nedaudz naudas vecākā dēla dāvanai, kurš 29. decembrī svin savu dzimšanas dienu."

2. Ja kārotajai dāvanai ir laba cena, pērciet, neskatoties uz to, ka ārā ir aprīlis

Vai esat ieraudzījuši kādu dāvanu, ko vēlētos kāds no jūsu ģimenes un kurai ir atlaide? Pērciet ilgi nedomājot! Arī pavasarī var iegādāties Ziemassvētku dāvanas! Tādā veidā jūs ietaupīsiet un bez piepūles nopirksiet to, ko vēlas jūsu ģimene,” saka Lisa, 9 bērnu māte, kura visa gada garumā iepērk Ziemassvētku dāvanas ģimenei, cenšoties iekļauties diezgan pieticīgā budžetā. "Dāvanu sarakstu es glabāju arī mobilajā telefonā, vienkārši nosaucot to kādā citā vārdā (piemēram, mājas pirkumi), un tas palīdz neaizmirst, kādas dāvanas kuram ģimenes loceklim jau esmu nopirkusi."

Pat pusgadu pirms Ziemassvētkiem jūs varat droši iegādāties dāvanu kartes internetā. Varbūt jūsu pusaudžu meita vēlas fotosesiju, bet dēls sapņo par braucienu pa trasi ar superauto, un jūs tikko pamanījāt 30%-50% atlaidi dāvanu kartei? Jūtieties brīvi to iegādāties iepriekš: dāvanu kartes parasti ir derīgas līdz 1 gadam, tāpēc dāvanas saņēmējs noteikti varēs to izmantot.

3. Iegādājieties Ziemassvētku dāvanas pēc iespējas ātrāk

9 bērnu mātei, blogerei Ērikai, katru gadu novembra sākumā ir sarūpēti teju 90% visu dāvanu. Galu galā sarakstā ir ne tikai dāvanas 9 bērniem, bet arī Ziemassvētku dāvanas vecākiem, dāvana tētim, viņas vīram, citiem radiem, draugiem, sīkumi bērnu pedagogiem, skolotājiem utt.

"Sarūpējot dāvanas laicīgi, mēs varam mierīgi izbaudīt šo skaisto svētku laiku, neuztraucoties par pārpildītiem veikaliem vai situācijām, kad tās ir izpirktas," stāsta sieviete.

4. Nebaidieties no piegādes maksas

Ir ārkārtīgi patīkami saņemt iegādātās preces vai dāvanu karti ar bezmaksas piegādi, taču nemainiet domas, ja tomēr par piegādi nāksies iztērēt pāris liekus eiro.

"Ja piegādes izmaksas ir nelielas, esmu gatava pirkt šo preci. Es vienmēr aprēķinu, vai ir vērts tērēt degvielu un laiku, staigājot pa veikaliem, meklējot konkrētu lietu," padomā dalās 4 dēlu mamma Kāra.

"Lieliska Dāvana" piedāvā arī dāvanu karšu piegādi uz mājām vai darbavietu, izmantojot Latvijas pasta vai cita kurjerpasta starpniecību. 2020. gadā visas dāvanas, izņemot tirdzniecības centru dāvanu kartes, tiek piegādātas bezmaksas, bet papildus var iegādāties vēlamo dāvanu iesaiņojumu. Šī opcija ir īpaši ērta, jo jums nebūs jādomā, kur izdrukāt dāvanu karti un kur iesaiņot dāvanu.


5. Dāvājiet piedzīvojumu prieku, nevis kārtējās mantas

Daudzbērnu ģimenes cīnās ar mantu kalniem mājās, tāpēc vienmēr pārdomājiet, vai kārtējā manta ģimenei tiešām noderēs. Tiem, kas meklē Ziemassvētku dāvanu idejas ģimenēm, 12 bērnu māte un emuāru „One Thankful Mom“ autore Liza Kvalss (Lisa Qualls) iesaka nevajadzīgu rotaļlietu un dažādu suvenīru vietā dāvināt biļetes uz muzejiem vai izklaides vietām (biļetes uz teātri, izstādēm, akvaparkiem, pasākumiem visai ģimenei vai pat brīvdienu atpūtu). "Lieliska Dāvana" iesaka dāvināt arī iespēju nakšņot ārpus mājas kempingā, viesu namā, viesnīcā. Ģimenei, īpaši vecākiem, tā būs lieliska atpūta no ikdienas rutīnas!

6. Sīkumi no eBay un līdzīgām mājaslapām būs labs papildinājums dāvanu kartei

Kā mēs jau minējām iepriekš, labākā dāvana ģimenei ir dāvanu karte, kas ļaus ģimenei izbaudīt dažādas aktivitātes. Aiciniet ģimeni izmēģināt citādas izklaides un apmeklēt labirintu "Minotaurs", atklāt zinātnes noslēpumus "ZINOO" centrā Rīgā, pavadīt dienu svaigā gaisā kamieļu parkā "Rakšos" vai izbraukt zirga pajūgā/kamanās. Lai bērni varētu izbaudīt dāvanu atvēršanas prieku, pievienojiet dažādus nieciņus, kurus varat viegli pasūtīt no populārām tirdzniecības mājaslapām, piemēram, eBay vai AliExpress.

Kellija Krouforda (Kellie Crawford), autore un 10 bērnu māte, zina, ka bērniem ļoti patīk sīkumi un kur tos visvienkāršāk iegādāties: "Ļoti bieži iepērkos interneta veikalos un tur atrodu lētus nieciņus. Nesen es nopirku pulksteņus ar zirnekļcilvēka attēlu: katrs maksāja tikai dažus dolārus. Tā bija lieliska dāvana jaunākajiem dēliem un brāļadēliem. Turklāt es nopirku 36 mākslīgo pērļu auskaru pārus tikai par dažiem dolāriem. Katrs pāris bija iesaiņots skaistā maisiņā, kas piešķīra dāvanai īpašu vērtību."

7. Vispiemērotākā ģimenei - kopīga dāvana

"Bieži vien mēs dāvinām lielas, kopīgas dāvanas, par kurām var priecāties visa ģimene. Piemēram, vienu gadu Ziemassvētkos ģimene saņēma īstu bērnu kvadraciklu. Tas varētu būt arī batuts, šūpoles vai baseins, abonements zooloģiskā dārza apmeklējumam," stāsta 9 bērnu māte Eimija Robertsa (Amy Roberts), kas ir sarakstījusi emuārus "Raising Arrows".

Ieklausieties Eimijas padomos un izvēlieties visai ģimenei piemērotu dāvanu. Iespējams, tas varētu būt žurnāla "Ilustrētā zinātne" abonements vai kino Citadele apmeklējuma abonements visai ģimenei. Atmiņā paliekošs noteikti būs brauciens ar kvadracikliem. 

8. Dāviniet pašdarinātas lietas un izbaudiet šo laiku kopā

"Ziemassvētku dāvana nav obligāti jāpērk veikalā. Mēs mīlam paši darināt dāvanas ģimenei un draugiem. Tuvojoties brīvdienām, ir jautri darboties kopā," saka Dženifera, kas savā blogā "Beyond The Crib" raksta par saviem 8 bērniem un vecmāmiņas dzīves izaicinājumiem.

Kopā ar savu ģimeni Dženifera jau ir radījusi šādas dāvanas: Ziemassvētku rotaļlietas, kūku vai cepumu maisījumus (saņēmējs var izcept noteiktu skaitu izstrādājumu no esošajām sastāvdaļām; recepte iekļauta), kastes un rotājumus, kas dekorēti dekupāžas tehnikā. Vienīgais, par ko būtu jāpadomā iepriekš, ir laicīgi jasagatvo visu nepieciešamo.

9. Izveidojiet līdzīgus noteikumus dāvanu iegādei

Džūlija, 14 bērnu māte, stāsta, ka vispirms plāno budžetu Ziemassvētku dāvanām ģimenei: katrs bērns var izvēlēties dāvanu 25 līdz 35 ASV dolāru vērtībā. Pēc tam bērni sastāda savu Ziemassvētku dāvanu sarakstu, un mamma no saraksta izvēlas 1-3 dāvanas. Viņa saka, ka bērni parasti vēlas rotaļlietas, videospēles vai drēbes: "Mēs iesaiņojam katra bērna dāvanu atsevišķos iepakojumos un pārliecināmies, ka katrs bērns atvērs vienādu skaitu ar dāvanām neatkarīgi no tā, vai viņš saņem 1 vai 3 Ziemassvētku dāvanas."

10. Laiks kopā ar ģimeni, nevis tikai Ziemassvētku dāvanas

Renē, 14 bērnu māte un bloga "Little Earthling" autore uzskata, ka laika pavadīšana kopā ar ģimeni ir svarīgāka par dāvanām. "Ziemassvētku laikā mēs plānojam dažādas aktivitātes, kas vieno visu ģimeni, piemēram, milzīgu Ziemassvētku cepumu rotāšanas ballīti vai īpašu Ziemassvētku filmu vakaru ar karsto šokolādi. Bērni joprojām saņem dažas mazas Ziemassvētku dāvanas, piemēram, konfektes, mazas rotaļlietas. Viņi atrod visus šos priekšmetus zem Ziemassvētku eglītes svētku rītā. Bet Ziemassvētki arvien vairāk tiek saistīti ar ģimeni un siltām emocijām, tāpēc Ziemassvētku dāvanas ģimenei ir šīs pateicības izpausme viens otram."

Dāviniet iespaidus un mēģiniet pēc iespējas vairāk laika pavadīt kopā ar saviem mīļajiem!

 

Ziemassvētku dāvanas vecākiem

Ir svarīgi izvēlēties ne tikai dāvanas saviem bērniem, bet arī atcerēties par vecākiem, kuri cer saņemt mazliet jūsu uzmanības. Lai atrastu īstās Ziemassvētku dāvanas arī saviem vecākiem, veiciet dažus priekšdarbus.


1. Atcerieties dāvanu tradīcijas savā ģimenē

Dažas ģimenes izlozē apdāvināmo personu un iegādājas dāvanu konkrētam ģimenes loceklim. Citas ģimenes dāvanas pērk tikai bērniem, nevis pieaugušajiem. Vēl citi pērk viens otram nelielas Ziemassvētku dāvanas, piemēram, saldumus, dzērienus, aromātisko sveci, siltas zeķes. Ir ģimenes, kas rīko Ziemassvētku loteriju - katrs sarūpē dāvanu, kas būs piemērota gan vīrietim, gan sievietei. Visbeidzot, ir ģimenes, kurās nav tradīciju apmainīties ar Ziemassvētku dāvanām - varbūt tieši šis ir tas brīdis, kad to ieviest?

2. Vienojieties par budžetu

Dāvanu budžets būs atkarīgs no tā, vai iegādājaties tikai simbolisku dāvanu, meklējat kopīgu Ziemassvētku dāvanu vecākiem vai tās būs atsevišķas dāvanas - dāvana mammai un dāvana tētim. Simbolisku dāvanu var iegādāties tikai par 10 eiro, vidēja dāvana vienai personai izmaksās apmēram 30 eiro (tā ir optimālākā izvēle, jo par 30 eiro var meklēt unikālākas, interesantas dāvanas mammai vai tētim), un dāvanas, kas ir dārgākas par 50 eiro, kas tiek uzskatītas par vērtīgām. Arī kopīgai dāvanai vecākiem vajadzētu maksāt tikpat daudz vai dārgāk. Kopīgai dāvanai ieteicams izvēlēties dāvanu karti un iesaistīt savus māsas un brāļus to iegādē, tā palielinot dāvanas vērtību.

3. Padomājiet par to, kāda dāvana vecākiem varētu patikt

Par kādām dāvanām vai pārsteigumiem jūsu vecāki priecājas visvairāk? Kādas dāvanas viņu mājā ir noliktas plauktos un krāj putekļus? Kā viņi reaģēja, saņemot dāvanu karti: vai viņi bija laimīgi un drīz vien izmantoja pakalpojumu, ilgi runāja par piedzīvotajām emocijām, vai varbūt dāvanas izmantošana tika atlikta līdz dāvanu kartes izmantošanas termiņa beigām? Pārdomājiet, kas būtu vērtīgāks: fiziska vai sajūtu dāvana?

KAD VECĀKIEM VAR DĀVINĀT KOPĪGU DĀVANU?

·  Vecākiem patīk līdzīgas aktivitātes un viņiem ir kopīgi hobiji.

·  Vecāki jau sen nav atpūtušies kopā ārpus mājas.

·  Dažādu iemeslu dēļ jūs nevēlaties iegādāties divas atsevišķas dāvanas.

Apskatīsim dažas populāras Ziemassvētku dāvanu idejas vecākiem, atkarībā no jūsu budžeta.

 

DĀVANU IDEJAS VECĀKIEM 10-30 EUR VĒRTĪBĀ:

·  Baltic Beach Hotel & SPA „Sea Wellness” apmeklējums

·  Kino biļetes

·  Vīna degustācija

·  Dzīvās mūzikas koncerts vai biļetes uz operu

·  Apmācību šaušana ar loku

·  Žurnāla "Dari pats abonements"

·  Zivju prove ar pastāstu

·  Sāls istabas apmeklējums veselīgai atpūtai

·  Alus muzeja apmeklējums diviem

·  Rīgas panorāmas reiss ar kuģīti

 

DĀVANU IDEJAS VECĀKIEM 51-100 EUR VĒRTĪBĀ:

·  Romantiska pilna ķermeņa masāža diviem

·  Vakariņas tumsā

·  Atpūta Sēņu mājiņā un zivju zveja

·  Vienas dienas veselības kūre

·  Pašu rokām radīta glezna 3 stundu laikā

 

DĀVANU IDEJAS VECĀKIEM 100 EUR+ VĒRTĪBĀ:

·  Lidojums ar gaisa balonu

·  Pieci laika mirkļi sev „Piena muižā”

·  Dāvanu komplekts "LAIKS JUMS"

·  Pirmie soļi golfā - golfa spēles apmācības kurss

·  Enerģētiskais pirts rituāls

--> Oriģināla dāvana vecākiem Ziemassvētkos varētu būt zvaigznes nosaukšana vecāku vārdos vai viņu dzimtas koka izveide.

 

KĀDOS GADĪJUMOS LABĀK SARŪPĒT INDIVIDUĀLAS ZIEMASSVĒTKU DĀVANAS KATRAM VECĀKAM?

Vai zināt par īpašām mammas vai tēta vēlmēm Ziemassvētkos? Kopīgas dāvanas iegāde abiem vecākiem var sarežģīt viņu dažādie hobiji, profesijas, veselības stāvoklis utt.

Kādas Ziemassvētku dāvanas būtu piemērotas katram vecākam atsevišķi?

Ziemassvētku dāvanu idejas mammai

Jūsu domas par to, ko dāvināt Ziemassvētkos mammai, joprojām dalās? Atcerieties, kas jūsu mammai visvairāk patīk un interesē - meklējiet idejas, balstoties uz jūsu mammas personību, interesēm, brīvā laika pavadīšanu, jo savu mammu jūs pazīstat vislabāk. Mēs iesakām dāvināt SPA apmeklējumu kādā omulīgā un romantiskā salonā Rīgā, Jūrmalā, Siguldā vai citā Latvijas pilsētā.

Mammām patiks skaistumkopšanas procedūras vai apmācību kursi, piemēram, gleznošanas meistarklase vai foto kursi. Mammas novērtēs iespēju iepirkties kvalitatīvas kosmētikas vai bioloģiskās pārtikas veikalā, ja sarūpēsiet dāvanu karti kā svētku dāvanu.

Klasiskā Ziemassvētku dāvana mammai ir kvalitatīvs sejas krēms un smaržas, un, ja jūs zināt, kāds krēms ir piemērots mammai un kādas smaržas viņai patīk, apdomājiet šo dāvanu ideju pavisam nopietni. Daudzām mammām patīk pavadīt ziemas tumšos vakarus, lasot grāmatas vai žurnālus, tāpēc droši dāviniet abonementu viņas iecienītākajam žurnālam.

Joprojām neesat pārliecināti, kura Ziemassvētku dāvana mammai būtu piemērota? Uzdāviniet viņai dažas stilīgas rotaslietas vai aksesuārus - smalkus sudraba vai zelta auskarus, rokassprādzi, kaklarotu, no aksesuāriem - jaunu platmali, šalli, cimdus. Ja jūsu mamma ir sportiska un slepenībā vēlētos tikt vaļā no pāris liekiem kilogramiem, uzdāviniet viņai sporta zāles vai baseina abonementu, un, ja viņai patīk pastaigāties, nūjošanas ekipējumu. Starp citu, daudzi cilvēki domā, ka nūjošana ir ļoti vienkārša, taču tas ir pilnvērtīgs sporta veids, tāpēc parūpējieties arī par iespēju mammai pievienoties grupu vai individuālajām nūjošanas nodarbībām. Starp citu, tā ir arī lieliska Ziemassvētku dāvana tētim.

Ziemassvētku dāvanu idejas tētim

Patiesi vīrišķīgas dāvanas, kas atbilst viņa vaļaspriekiem vai izceļ labo gaumi, būs īpaši piemērotas jūsu tētim. Tas var būt brauciens ar luksusa sporta auto, alus degustācija vai dāvanu karte no vīriešu aksesuāru veikala.

Īsti vīrišķīgas izklaides varētu būt izpletņlēkšana, šaušana no dažādiem ieročiem šautuvē, makšķerēšana, lidojums ar paraplānu, brauciens ar kvadraciklu, niršana. Ja tētim patīk aktīvi pavadīt brīvo laiku, šī būs vislabākā dāvana Ziemassvētkos.

Ja vēlaties dāvināt kādu lietu, laba Ziemassvētku dāvana varētu būt pulkstenis. Ja tētim jau ir klasisks pulkstenis, uzdāviniet sporta pulksteni, kas skaita soļus, fiksē miega kvalitāti, sirdsdarbības ātrumu vai asinsspiedienu.

Ja tēti interesē tehnoloģijas, inovācijas, dāviniet viņam jaunu digitālo ierīci.

--> Vairāk idejas tēta dāvanai Ziemassvētkos varat sameklēt "Lieliska Dāvana" tematiskajās sadaļās un bloga vietnē.

 

Ja jums ir kupla un draudzīga ģimene vai jūsu dāvanu saraksts ir garšs, gatavojieties dāvanu maratonam visa gada garumā un veidojiet iekrājumus, katru mēnesi atliekot noteiktu summu. Nekādā gadījumā neatlieciet Ziemassvētku dāvanu meklēšanu līdz decembra vidum - jūs piedzīvosiet lielu stresu un iztērēsiet vairāk naudas nekā plānojāt. Dāviniet dāvanu kartes, kas pēdējā laikā tiek uzskatītas par daudz labāku dāvanu nekā taustāmas lietas, un pārsteidziet bērnus, pievienojot dāvanu kartēm dažādus sīkumus. Jūs varat pasniegt kopīgas dāvanas ģimenēm, kā arī neaizmirstiet dāvanas izgatavot savām rokām. Pats galvenais, izvēloties dāvanu bērniem, vecākiem vai jebkuram citam saņēmējam - izrādīt patiesu interesi un pēc iespējas vairāk laika pavadīt kopā ar saviem mīļajiem.

 

Iedvesmojošas Idejas Ziemassvētku Dāvanām

Ziemassvētki ir laiks, kad mēs vēlamies padarīt mūsu tuviniekus laimīgus, un šis blogs ir jūsu galvenais resurss, lai to izdarītu. No klasiskām Ziemassvētku dāvanām līdz radošiem un unikāliem piedāvājumiem, šeit ir viss, ko jums vajadzētu zināt.

  • Kā izvēlēties īsto dāvanu?
  • Kādas ir populārākās dāvanu kategorijas?
  • Kā izvēlēties dāvanas, kas atbilst jūsu budžetam?

Svētku Plānošana un Dāvanu Izvēle

Ziemassvētki ir ne tikai par dāvanām; tie ir arī par kopīgu laika pavadīšanu un svētku noskaņas radīšanu. 🎅 Tāpēc, izvēloties dāvanas, ir svarīgi ņemt vērā arī šos aspektus:

  • Kvalitatīvas laika pavadīšana ģimenē
  • Svētku tradīcijas un to ievērošana
  • Dāvanu personalizācija

Izmantojot šo blogu kā jūsu ceļvedi, jūs varat būt pārliecināti, ka šie Ziemassvētki būs tie, ko jūs un jūsu tuvinieki atcerēsieties ilgi. 🌟

Atpakaļ