Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes un sociālo tīklu spraudņi, lai nodrošinātu netraucētu vietnes darbību, analizētu apmeklētāju aktivitātes un nodrošinātu personalizētas reklāmas. Jūs varat pārvaldīt sīkdatnes savos uzstādījumos. Plašāka informācija Privātuma politika.
4.7 vērtējums (vairāk nekā 4000 atsauksmes) Bezmaksas maiņa un piegāde Derīgs 12 mēnešus. Uzņēmumiem B.U.J. Tirdzniecības vietas Palīdzība
LV
RU
Pašapkalpošanās
Izlase

Tēva Dienas Dāvanu Iedvesma Latvijā

2023-08-06

Tēva diena Latvijā ir jāsvin! Iedvesmojošas dāvanu idejas, kas iepriecinās ikvienu tēti

Jūs noteikti esat pamanījuši, ka ar katru gadu Tēva diena tiek svinēta aizvien plašāk. Tāpat kā Mātes diena, arī Tēva diena kļūst par īpašu dienu katrā ģimenē, jo arī mūsu tēti ir pelnījuši vairāk uzmanības un jaukus brīžus, ko atcerēties. Izmantojiet šo dienu, lai iepriecinātu savu vai jūsu bērnu tēti ar lielisku pārsteigumu, dāvanu viņam tik nozīmīgā dienā! Atrodiet, kura ir tā dāvana tēva dienā, kas iedegs viņa sirdī prieku un mīlestību! 

Kad ir tēvu diena?

Latvijā ikgadējo Tēva dienu kā oficiālu svētku dienu atzīmēs jau 11. gadu pēc kārtas! Tēva dienas tradīciju pirmsākumi ir meklējami Amerikas Savienotajās valstīs 1910. gada 19. jūnijā, kad tā tika atzīmēta pirmo reizi, godinot tēva lomu ģimenē, taču par ASV oficiālajiem valsts svētkiem tā tika atzīta vien 50 gadus vēlāk - 1966. gadā. Mūsdienās Tēva dienu atzīmē visā pasaulē, turklāt katrai valstij šis datums ir atšķirīgs. Latvijā Tēva diena tiek atzīmēta septembra otrajā svētdienā, un šogad tā iekrīt 13. septembrī.

Uzdāviniet savu laiku un uzmanību

Cik bieži jūsu ģimenei izdodas pilnvērtīgi pavadīt kopā brīvdienas un svētku dienas, arī ņemot vērā Covid-19 situāciju? Pavisam noteikti īsta dāvana tētim būs jūsu veltītais laiks viņam! Rūpes par ikdienas darbiem un ģimenes labklājību bieži vien nogurdina, tāpēc visus darbus atlieciet uz citu dienu, lai varētu nedalīti veltīt laiku savam tētim vai vīram kopā ar bērniem. Izplānojiet veselu dienu ar aizraujošiem piedzīvojumiem! Uzdāviniet tētim iespēju izpriecāties kā mazam bērnam kādā no auto vai moto trasēm - "Crazy Cart" drifta hallē ir iespējams sarīkot īstas sacensības visai ģimenei. Tētiem, kas novērtē izsmalcinātas lietas un vintāžas automobiļus, noteikti patiks vairāku stundu izbrauciens ar retro automobili pa jūsu izplānotu maršrutu, kurā viņu sagaidīs gardi un jauki pārsteigumi.

Pajautājiet tētim, cik sen viņš ir jūtis tauriņus vēderā, tāpat kā bērnībā, šūpojoties augstu šūpolēs? Ja viņš ir elpu aizraujošu sajūtu cienītājs, uzdāviniet viņam lidojumu gaisā! Tētim noteikti atmiņā paliks lidojums ar paraplānu pieredzējuša instruktora vadībā, virs jūsu iecienītām vietām Rīgā un apkaimē. Sagatavojiet lielu plakātu vai iededziet krāsainās dūmu sveces, lai tētis jūs pamana no augšas! Lidojums tiek veikts 450 m augstumā un ilgst līdz 20 minūtēm. Ja tētis vēlas, lidojuma laikā instruktors var uztaisīt arī akrobātiskus gaisa trikus.

Ja tomēr tētis nav asu izjūtu cienītājs, uzdāviniet viņam sirsnīgu un mierīgu pikniku vienā no skaistākajiem Rīgas parkiem - izklaides un atpūtas parkā "Esena dārzi". Pārdaugavas dārzs piedāvā iespēju ģimenēm atpūtu glempingā un zvanu teltīs ar iespēju pašiem grillēt līdzpaņemto ēdienu, gaisa takas veiklības trenēšanai kā arī dārza spēles un pastaigas 60 ha platībā. Dārzos ir pieejami arī pludmales sporta laukumi un SUP dēļu noma - tik daudz dažādu atpūtas un izklaides iespēju vienuviet! Parūpējieties arī par tēta mīļāko ēdienu un mūziku šajā brīnišķīgajā dienā.

Tēta skaistumam un veselībai

Jūs noteikti zināt, kas jūsu tētim uzlabos noskaņojumu par 100%! Vienam tā būs karstas kafijas tase gultā, citam - relaksējoša masāža. Tāpēc dāvana Tēvu dienā var būt arī SPA apmeklējums, jo tētiem arī tas patīk. VSPA ārstniecības un skaistumkopšanas salons piedāvā daudzveidīgas visa ķermeņa masāžas, piemeklējiet savam tētim piemēroto! Piemēram, uzdāviniet ajurvēdas karsto akmeņu masāžu, kas palīdzēs relaksēt muskuļus un stabilizēt enerģijas plūsmu, palīdzot atbrīvoties no ikdienas rūpēm.

Jebkuram tētim, jebkurā vecumā būs noderīgs vitamīnu komplekss vitāli svarīgu organisma funkciju nodrošināšanai. Veltiet nedaudz laika veikalu un tirdziņu apmeklējumam un izveidojiet paši savu garšīgo dāvanu grozu, kas būs piepildīts ar veselīgiem našķiem. Uzdāviniet dabīgus vitamīnus!

Vai jūs gribētu, lai jūsu tētis izskatītos kā īsts dendijs? Uzdāviniet viņam skaistuma kūri! Apvienojiet bārberšopa apmeklējumu tētim ar jaunām smaržām vai kaklasaiti, bet varbūt jaunu maku! Pēc salona apmeklējuma sagaidiet tēti ar ziedu pušķi un dodieties kopīgās vakariņās.

Dāvana labam garastāvoklim

Jūsu tētim ir laba humora izjūta? Ja viņa garderobē vēl nav T-krekls ar uzrakstu "Gada labākais tētis", tad varbūt šī būs ideāla dāvana viņam tēva dienā. Jautras dāvanas ir kā odziņa uz tortes jebkuros svētkos, tas ir sākums fantastiskai dienai un jaukām atmiņām. Un atkal - tas ir laiks, ko pavadīt kopā, jo dalīties jautrībā vislabāk ir visiem kopā. Izmēģiniet atrisināt kvestu kādā no Escaperoom vai MYSTERIA istabām! Šāda nodarbošanās palīdzēs uzzināt par katra ģimenes locekļa stiprajām pusēm un atjautīgā veidā iemācīties darboties kopā - jūsu ģimenei ir jābūt saliedētai komandai! 

Jaunajiem tētiem būs noderīga un reizē izklaidējoša literatūra par bērna attīstību un tēva lomu bērna dzīvē. Piemēram, daudzpusīgs ceļojums vīrieša un tēva domu un jūtu pasaulē ir atspoguļots Oidira Ava Olafsdotira grāmatā "Astoņu ziedlapu roze", taču jūs varat piemeklēt arī citu grāmatu, kas uzrunās jauno tēti. Ja viņš ir aizrautīgs zinātnes atklājumu sekotājs, izvēlieties dāvināt abonementu žurnālam "GEO", jo zinātnisko žurnālu vienmēr var pārlasīt arī pēc vairākiem gadiem.

Gadžeti un citas gudrās ierīces noteikti liks ikvienam tētim uzplaukt patiesā smaidā. Audio austiņas, kafijas krūzītes sildītājs, portatīvais akumulators vai bārdas skuveklis - atliek atrast piemēroto tava tēta gaumei un vajadzībām. 

Ceļojums? Jā!

Ceļojumā var doties arī šobrīd, tieši tā! Ceļot var gan pa mūsu pašu Latvijas plašajām zemēm, gan pie mūsu kaimiņiem - lietuviešiem un igauņiem. Vai zinājāt, ka Druskininkos iespējams baudīt slēpošanas priekus visa gada garumā? "Snow Arena" slēpošanas trašu komplekss piedāvā arī nakšņošanu omulīgā viesnīcā un SPA atpūtu Druskininku kūrortā. Ķeriet ciet šo ceļojuma garšu un dodieties ar tēti ilgi gaidītā piedzīvojumā jau šoruden!  Igaunijā vēl ir iespēja apskatīt Lotes zemi vai apmeklēt kādu no skaistajām un nomaļām salām, piemēram, Vīrelaidas salu. 

Lai kādas būtu jūsu sarūpētās dāvanas Tēva dienā, tās dāvās siltumu un patiesas emocijas, jo tiek dāvinātas no visas sirds! Mātes vai Tēva diena nav iespējama bez bērniem, tāpēc padariet šos svētkus par savas ģimenes tradīciju, no kuras katrs var smelties prieku un laimi. 

Lai priecīga Tēva diena jūsu ģimenē!

Tēva Diena Latvijā: No Tradīcijām līdz Mūsdienām

Tēva diena Latvijā ir kļuvusi par īpašu notikumu, kurā mēs godinām mūsu tētus un viņu nenovērtējamo lomu mūsu dzīvēs. Katru gadu mēs meklējam jaunas un radošas idejas, kā padarīt šo dienu vēl atmiņas vērtāku.

Kāpēc Svinēt Tēva Dienu?

  • 🌟 Atzīmēt tēva lomu: Tētis ir mūsu aizsargs, mūsu atbalsts un mūsu draugs. Viņš ir pelnījis īpašu dienu, lai izjustu mūsu mīlestību un pateicību.
  • 🎁 Dāvanu prieks: Katrs no mums mīl saņemt dāvanas, un tētis nav izņēmums. Izvēloties īpašu dāvanu, mēs varam parādīt viņam, cik ļoti mēs viņu novērtējam.
  • 🎉 Ģimenes laiks: Tēva diena ir lieliska iespēja pavadīt laiku kopā ar ģimeni, atcerēties kopīgos brīžus un izveidot jaunas atmiņas.

Dāvanu Idejas Tēva Dienai

  • Piedzīvojumi: Vai jūsu tētis mīl adrenalīnu? Uzdāviniet viņam piedzīvojumu, piemēram, lidojumu ar paraplānu vai dienu uz auto trasēs.
  • Relaksācija: Pēc grūta darba nedēļas, tētis noteikti novērtēs relaksējošu masāžu vai SPA dienu.
  • Personīgās dāvanas: No īpaši izvēlētām smaržām līdz grāmatai par viņa mīļāko tēmu, personīgās dāvanas vienmēr ir uzvarētāji.

Neatkarīgi no tā, kādu dāvanu jūs izvēlaties, galvenais ir tā nozīme un jūsu mīlestība, ko jūs ieliekat tajā. Lai jums priecīga Tēva diena!

Atpakaļ