Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes un sociālo tīklu spraudņi, lai nodrošinātu netraucētu vietnes darbību, analizētu apmeklētāju aktivitātes un nodrošinātu personalizētas reklāmas. Jūs varat pārvaldīt sīkdatnes savos uzstādījumos. Plašāka informācija Privātuma politika.
4.7 vērtējums (vairāk nekā 4000 atsauksmes) Bezmaksas maiņa un piegāde Derīgs 12 mēnešus. Uzņēmumiem B.U.J. Tirdzniecības vietas Palīdzība
LV
RU
Pašapkalpošanās
Izlase

Lieldienu galds: olu krāsošanas paņēmieni

2012-04-05

Lieldienu galds: olu krāsošanas paņēmieni

Pavasaris ir klāt, un tuvojas arī pavasara skaistākie svētki – Lieldienas. Tām par godu „Lieliska dāvana” dalās ar idejām, kā visskaistāk nokrāsot Lieldienu olas.

Krāsošana ar vasku

Jums vajadzēs: zīmuli, kniepadatu, metāla trauciņu, vasku, olu krāsošanai paredzētas krāsas.

Vispirms sagatavojiet instrumentu krāsošanai: zīmulī iespraudiet kniepadatu ar mazu galviņu. Tad metāla trauciņā izkausējiet vasku (nevis parafīnu!) un novietojiet to uz mazas uguns, lai neatdziest un nesacietē. Kniepadatas galviņu iemērciet izkausētajā vaskā un uz cieti novārītas, vēl siltas olas zīmējiet rakstus, kādus vēlaties. Kad vasks uz olas sacietē, iemērciet olu siltā krāsā. Atstājiet olu krāsā, kamēr tā nokrāsojas. Tad izņemiet olu no krāsas un nokasiet vasku.

Ja vēlaties daudzkrāsainus rakstus, vispirms nokrāsojiet olu gaišākā krāsā (piem., dzeltenu), ar vasku uzzīmējiet vēlamos rakstus un tad iemērciet olu tumšākā krāsā (piem., zilā). Zilā un dzeltenā krāsa sajauksies, un jums būs zaļa Lieldienu ola ar dzelteniem rakstiem.

Ar līmlenti veidoti ornamenti

Jums vajadzēs: līmlenti, olu krāsošanai paredzētas krāsas.

Šī tehnika ir ļoti vienkārša, bet rezultāts var būt pilnīgi neticams! Paņemiet vārītu olu un līmējiet uz tās līmlentes ornamentus. Aplīmēto olu ielieciet gaišā krāsā. Izņemiet. Tad vēl līmējiet ornamentus. Atkal ielieciet krāsā, tikai šoreiz citā. Atkārtojiet procesu vairākas reizes, kamēr iegūstat vēlamo rezultātu.

Rotāšana ar siluetiem

Jums vajadzēs: līmpapīru, zīmuli, šķēres, olu krāsošanai paredzētas krāsas.

Uz līmpapīra uzzīmējiet vēlamo siluetu (piem., zaķīti), izgrieziet un rūpīgi uzlīmējiet uz vārītas olas. Iemērciet olu ūdenī ar krāsu un atstājiet, kamēr ola nokrāsojas. Tad izņemiet olu un noņemiet siluetu – tajā vietā čaumala nebūs nokrāsojusies.

Krāsošana ar ,,emocijām“

Jums vajadzēs: vienā krāsā nokrāsotas olas, smalki rakstošus dažādu krāsu marķierus.

Šis varbūt liekas visvienkāršākais olu rotāšanas veids, bet ticiet – šādā veidā krāsotas olas jūsu rokās var kļūt par īstu mākslas darbu! Pacentieties izteikt visneticamāko noskaņojumu un emocijas, uz nokrāsotajām olām ar melnu marķieri zīmējot sejiņas ar visdažādākajām mīmikām un, ja tas ir vajadzīgs, acis un lūpas iezīmējot izteiksmīgāk ar krāsainu marķieri. Tas arī viss – uz galda jūs iepriecinās labā noskaņojumā esošas Lieldienu olas!

Krāsošana ar sūklīti

Jums vajadzēs: vārītas olas, sūklīti, vienreiz lietojamo šķīvi, akrila krāsas, tukšas olu kastītes.

Vispirms sagrieziet sūklīti mazākos gabaliņos, lai pietiktu visām krāsām. Vienreiz lietojamo šķīvi izmantojiet kā paleti – izspiediet uz tā vairākas atšķirīgas krāsas. Sūklīti samitriniet ar ūdeni, tad iemērciet krāsā. Vienā rokā turiet olu, otrā – sūklīti un ar viegliem sūklīša pieskārieniem veidojiet krāsas laukumus uz olas. Nokrāsoto olu ielieciet kastītē, lai nožūst. Kad krāsa ir nožuvusi, varat procesu atkārtot ar citu krāsu. Tā varat darīt vairākas reizes, kamēr Lieldienu ola ir pietiekami krāsaina.

Skrāpēšana

Jums vajadzēs: olas ar baltām čaumalām, mazu nazīti kasīšanai, krāsas.

Vispirms nokrāsojiet olas ar dabiskajām vai sintētiskajām krāsām. Tad ar mazu nazīti ieskrāpējiet rakstus, kādus vēlaties. Nokasot virsējo krāsas kārtiņu, kļūst redzama olas baltā čaumala, un tā veidojas olas raksts.

Ieteikums: Pirms liekat Lieldienu olas uz galda, ar marles gabaliņu samitriniet eļļā un ar to noberziet olas – krāsa kļūs košāka, un olas būs skaisti spīdīgas.

Atpakaļ