Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes un sociālo tīklu spraudņi, lai nodrošinātu netraucētu vietnes darbību, analizētu apmeklētāju aktivitātes un nodrošinātu personalizētas reklāmas. Jūs varat pārvaldīt sīkdatnes savos uzstādījumos. Plašāka informācija Privātuma politika.
4.7 vērtējums (vairāk nekā 4000 atsauksmes) Bezmaksas maiņa un piegāde Derīgs 12 mēnešus. Uzņēmumiem B.U.J. Tirdzniecības vietas Palīdzība
LV
RU
Pašapkalpošanās
Izlase

Lai skaists un neaizmirstams izlaidumu laiks!

2012-06-07

Lai skaists un neaizmirstams izlaidumu laiks!

Tūlīt, tūlīt jau klāt vasara! Šis ir laiks, kad nemaz negribas nodoties darbiem un ikdienas gaitām, bet gan doties pretī putnu dziesmām, ziedu krāšņumam un siltajiem saules stariem. Tomēr ir cilvēki, kam šis laiks nāk ar daudz lielāku spriedzi – tie ir devīto un divpadsmito klašu absolventi, kam priekšā pats atbildīgākais laiks – eksāmeni. Bet prāts... Prāts tā vien nesas uz to, ka jāiegādājas skaistākā izlaiduma kleita un glaunākais uzvalks. Un tad vēl ziedi un balle, un prieks...

Pamatskolas izlaiduma laiks ir tas pats skaistākais, kas saistās ar skolas gadiem. Šķiet, ka tikko bērni ar pirmo zvanu un ziediem rokās, iegāja zinību pilī, kur viss tik svešs un nezināms. Bet tikai ar laiku, pēc izlaiduma, saprot to, ka tik ļoti trūkst to cilvēku, ar ko diendienā pavadīti deviņi gadi.

Atceroties savu pamatskolas izlaidumu, pārņēma nostalģija pēc maijpuķīšu smaržas un, manuprāt, pašas skaistākās, manas, izlaiduma dziesmas:

Atvadu dziesma skolai

Skolas dārzā kā pasakā balts
Atkal pavasaris sadegot liesmo.
Klausies skola, pat vēji tur šalc
Tev šo vienīgo dziedāto dziesmu.

Deviņu ziemu un vasaru žēl,
Gribētos palikt te ilgāk man vēl.
Deviņi gadi nebija daudz,
Nezinu kāpēc tā tālumi sauc.

Pirmais šķiršanās brīdis ir īss,
Tu kā parasti klusējot raugies.
Vai mēs pratīsim mīlēt
Un pat nedienās palikt par draugiem.

Ceļš caur ozoliem aicina just
Svešu pakalnu smiltis zem kājām,
Tālā ceļā, kad spēki sāk zust,
Domāt sāksim par Tevi kā mājām.

Tajā pašā laikā šis ir saspringts laiks arī vecākiem, jo eksāmenu dienass uztraukums tāds, it ka paši atgrieztos skolas solā. Un tad vēl jāizdomā, kā sarīkot jauku un neaizmirstamu šo dienu savam absolventam.

Te var palīdzēt Lieliskadavana.lv ar idejām, kas atvieglos šo saspringto laiku, nodrošinot neaizmirstamus piedzīvojumus.

Lai skaists un neaizmirstams izlaidumu laiks!

Atpakaļ