Šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes un sociālo tīklu spraudņi, lai nodrošinātu netraucētu vietnes darbību, analizētu apmeklētāju aktivitātes un nodrošinātu personalizētas reklāmas. Jūs varat pārvaldīt sīkdatnes savos uzstādījumos. Plašāka informācija Privātuma politika.
4.7 vērtējums (vairāk nekā 4000 atsauksmes) Bezmaksas maiņa un piegāde Derīgs 12 mēnešus. Uzņēmumiem B.U.J. Tirdzniecības vietas Palīdzība
LV
RU
Pašapkalpošanās
Izlase

Atpūta pie jūras – kurp doties?

2020-06-18

Atpūta pie jūras – kurp doties?

Plānojot brīvdienas, mēs parasti izvēlamies pilsētas, kas atrodas pie jūras. Atpūta šādā vietā ir īsta relaksācija gan ķermenim, gan dvēselei. Jūras viļņi, svaigs gaiss, priežu meži un saule – kas gan vēl nepieciešams? Tomēr, izvēloties atpūtas un relaksācijas vietu, ir jāzina šīs pilsētas priekšrocības, labākās naktsmītnes un izklaides iespējas. Viss atkarīgs no prioritātēm, dažiem ir lieliski piemērotas vietas, kurās rosās daudz cilvēku, bet citiem ir nepieciešams vairāk miera. Esam sagatavojuši īsu pārskatu par to, ka vislabāk izvēlēties brīvdienu galamērķus pie jūras, kur nakšņot un ko darīt brīvajā laikā.

BRĪVDIENAS PALANGĀ - TIEM, KURIEM PATĪK AKTĪVĀ ATPŪTA

Palanga ir viens no apmeklētākajiem kūrortiem Lietuvā. Cilvēki šo kūrortpilsētu apmeklē katru gadu, sākot no agra pavasara, tiklīdz laikapstākļi kļūst kaut nedaudz labvēlīgāki. Tāpēc tiem, kuri plāno šeit atpūsties vasarā, naktsmītnes jārezervē pēc iespējas laicīgāk. Dažreiz gadās pat tā, ka praktiski visur ir aizņemts un rezervēt numuriņu pat nedēļu pirms plānotā brauciena nav iespējams.

Palangā jūs ne tikai izbaudīsiet pludmali un peldēšanos jūrā, bet arī atradīsiet daudz dažādus atpūtas veidus jebkurai gaumei un vecumam. Kurš gan nezina slaveno bulvāri ar kafejnīcām, viesnīcām, kioskiem un jautrām izklaidēm. Pilsētā ir labi sakārtota infrastruktūra, tāpēc pat tad, ja paliksiet nedaudz tālāk no centra, ar velosipēdu viegli sasniegsiet jebkuru pilsētas daļu. Pat priežu mežā ierīkoti ērti veloceliņi, kas Jūs aizvedīs līdz galamērķim.

Viesojoties Palangā, apmeklējiet Dzintara muzeju, Birutas parku, apbrīnojiet grāfa Tiškeviča aleju un vakarā muzikālo strūklaku.

Ja jūs esat izlēmis pavadīt brīvdienas Palangā ar nakšņošanas iespēju, mēs iesakām ,,Hotel Vanagupe” , kas atrodas pavisam netālu no jūras krasta, vien pāris minūšu gājienā. Viesnīcā ir ne tikai mājīgi numuri, bet arī plaša SPA zona, elegants restorāns un āra peldbaseins ar atpūtas zonu – viss lieliskai atpūtai vienuviet.

Sanatorija ,,Gradiali” piedāvā daudzveidīgas veselības atjaunojošas un atpūtas iespējas Palangas pilsētā. Jūs sagaida greznība, gardi ēdieni un dzērieni, eleganta SPA zona, sporta zāle un plašs klāsts ar ārstniecisko procedūru veidiem jebkurai gaumei.

BRĪVDIENAS SVENTĀJĀ

Sventājā -  pilsēta atrodas mazliet tālāk no Palangas, tā ir klusa, maza kūrortpilsēta pie jūras. Tie, kuri patstāvīgi dzīvo Palangā, šeit dodas mierpilnās brīvdienās. Ja jūs esat domājuši par to, kur atpūsties pie jūras ar bērniem, dotā pilsēta noteikti būs jūsu īstais galamērķi. Šeit ir nedaudz mazāk cilvēku, viss ir viegli pieejams – vienas pastaigas ietvaros. Vasaras sezonā pilsēta parūpējas par papildus izklaidēm un atrakcijām tās apmeklētājiem.

Apskates vietu sarakstā noteikti iekļaujiet pērtiķu tiltu, kuru atradīsiet promenādes bulvāra galā. Neaizmirstiet par fotoattēlu blakus slavenajai skulptūrai - zvejnieka meitai!

ATPŪTA NIDĀ - TIEM, KURI MĪL MIERU

Nida ir īsts paradīzes nostūris Lietuvā… Brīvdienas Nidā pie jūras pārsteigs ar daudzām lietām. Šeit esošās pludmales ir īpaši tīras, tajās ir daudz mazāk cilvēku nekā citās kūrortpilsētās. Un Nidas daba neatstās jūs vienaldzīgu, šeit ir tiešām daudz vietu, kuras vienkārši ir jāapmeklē.

Apbrīnojiet senlaicīgu vējrāžu ekspozīciju, unikālus arhitektūras pieminekļus, Vytautam Kernaģim veltītu skulptūru izstādi, seno Nidas zvejnieku sētu pašā pilsētā. Katoļu baznīca izskatās bezgala burvīga, noteikti dodieties pastaigā līdz ostai, apbrīnojiet jahtas un senlaicīgās laivas. Ir arī daudz mazu, elegantu kafejnīcu, kur varat nobaudīt gardu maltīti.

Noteikti dodieties uz ,,Tomo Mano” namiņu, tur no pagalma paveras brīnišķīgs skats uz Kuršu lagūnu. Netālu no Nidas apmeklējiet arī saules pulksteni. Apmeklējiet bāku Urbo kalnā, un Pervalkā redzēsiet Zirgu bāku. Abas bākas ir unikālas un savā veidā burvīgas. Vismaz vienreiz jums vajadzētu doties pastaigā Nagļu dabas rezervātā.

BRĪVDIENAS LATVIJĀ BAUDOT JŪRAS VIĻŅUS

Latvija kļūst par arvien lielāku pievilcību tiem, kas meklē klusas brīvdienas pie jūras. Ir daudz attālu pludmaļu, kurās ir salīdzinoši daudz mazāk cilvēku. Protams, ir arī tādas, kurās rosās daudz tūristu un vietējo iedzīvotāju. Tomēr ceļojumi uz Latviju un atpūta pie jūras ir laba izvēle tiem, kas vairākkārt ir apmeklējuši Lietuvas piejūras kūrortus. Rīgas pludmale, Jūrmalas pludmale, Kolkas pludmale, Ventspils pludmale (lieliska izvēle atpūtai ar bērniem pie jūras), Jūrkalnes pludmale un Liepājas pludmale. Jums atliek tikai izvēlēties sev un jūsu ģimenei vispiemērotāko.

BRĪVDIENAS JŪRMALĀ

Tiem, kas vēlas iepazīt kūrorta pilsētas ikdienu, tās kultūru un apbrīnojamo arhitektūru, iesakām apmeklēt Jūrmalu. Tā ir burvīga ne tikai tāpēc, ka atrodas pie jūras, bet gan vēsturiskā šarma dēļ. Un izklaides šeit patiešām netrūkst! Pilsētā ir lieliska infrastruktūra, tāpēc jūs varat viegli nokļūt Jūrmalas pludmalē pastaigājoties. Jūrmala nedaudz atgādina Palangu, tāpēc, ja jums patikā Palangā, jums patiks arī šeit. Lai iegūtu vairāk miera, varat aizbraukt ārpus pilsētas. Tur atradīsiet patiešām klusas pludmales. Vakarā, protams, baudiet pilsētas dzīvi – ar dzīvo mūziku, āra kafejnīcām, restorāniem, ielu mākslinieku priekšnesumiem!

Arī nakšņošana Jūrmalā ir ērta, šeit ir daudz dažādu viesnīcu. Viena no populārākajām un augstvērtīgākajām ir "Hotel Jūrmala SPA". Tā ir mūžīgās vasaras oāze! SPA centrs, peldbaseini un saunas, ūdens aktivitātes arī pašiem mazākajiem. Jūs pārsteigs mājīgās un ērtas istabiņas un gardēžu cienīgas maltītes. Lieliski, ka viesnīca atrodas tieši blakus jūrai uz galvenās promenādes. Tātad, lai nokļūtu pludmalē, jums nebūs nepieciešams transports, vien pāris minūtes patīkamas pastaigas.

BRĪVDIENAS JŪRAS KEMPINGĀ

Ja ceļojat pa Latviju un vēlaties atpūsties dabā, izvēlieties kempingus. To patiešām netrūkst! Populārākie kempingi – “Jūras dzeni”, “Makars”, “Labirinti”, “Zanzibara”, “Zviguļi” un, protams, “BB kempings”. BB kempings ir ekskluzīva vieta atpūtai pie ūdens. Šeit atradīsiet nelielus, bet ērtus un stilīgus bungalo tipa namiņus. Jūs dzīvosiet priežu meža ieskautā idillē, blakus lieliskajai Beberliņu ūdenskrātuvei. BB kempings piedāvā arī ūdens aktivitātes - labākais piedāvājums ir izmitināšana vasaras mājā un SUP dēļu īre. Izmantojot šo piedāvājumu, jūs varat ne tikai baudīt nakšņošanu dabas ieskautā vietā, bet arī doties mazā piedzīvojumā supojot.

Kempings ir ideāla vieta tiem, kuri vēlas mieru no pilsētas kņadas. Cilvēks un daba šeit ir vissvarīgākie. Kempings ir lieliska vieta atpūtniekiem ar bērniem. Bērni var brīvi rotaļāties, baudīt svaigu gaisu un peldēties ūdenī.

Ir svarīgi plānot brīvdienas pie jūras atbilstoši visas ģimenes vajadzībām. Kopā ar bērniem cilvēki parasti meklē attālākas vietas, kurās ir mazāk cilvēku. Pāri izvēlas lielākas pilsētas, jo vakarā viņi parasti vēlas izklaidēties, apbrīnot nakts skaistumu. Pirms izlemjat, kur doties, vienmēr noskaidrojiet, ko var redzēt šajā pilsētā vai ciematiņā, vai būs apskates un izklaides vietas, kas atbildīs jūsu vajadzībām.

Iepazīstiet kaimiņu kultūras vērtības vai atklājiet savu mīļo tēvzemi no jauna! Laiks doties ceļā!

Atpakaļ